Tags

, ,

Smakebit på søndagVelkommen til nye smakebiter og god søndag!

I dag skriver jeg smakebit-innlegget litt i hui og hast. Jeg er hjemme hos mor fordi vi er med på å ha Evangeliesenteret på besøk. Evangeliesenteret er senter for rusmisbrukere. De får gå til behandling der og på bibelskole. Evangeliesenteret drives av pinsemenigheter. Vi hører til i Frikirken og det er der Evangeliesenteret er på besøk. Vi er hjemme fra sang og vitnemøtet som var i ettermiddag og skal bare spise litt før jeg må gå tur med hunden min og vi skal avgårde på kveldsmøtet. Mannen min er i kirken hele tiden for han har står for all maten hele helgen. Så han har det travlere enn meg.

Søndag blir like travel, med Gudstjeneste, venninnebesøk, tur med hunden og kveldsmøte. Så jeg vet ikke om jeg rekker innom så mange av dere på søndag. Men jeg skal ta det igjen på mandag for det blir avslappningsdag!

Jeg plukket en bok ut av mor sin bokhylle og skal gi deg en smakebit fra den. Det er boken Nærbilder av Egil Svartdahl. Svartdahl er en kjent TV-prest i Norge.

Alle mennesker har til alle tider vært opptatt av de eksistensielle spørsmålene: Hvor kommer jeg fra? Finnes det en Gud? Hva er meningen med livet? Er det et liv etter døden? Dette er den store samtalen som vi aldri blir ferdige med. Den foregår inni oss, og disse spørsmålene blir spesielt aktuelle når vi opplever ekstrem lykke eller sorg. Da kommer vi i kontakt med våre eksistensielle behov.