Tags

, , , , , ,

Smakebit på søndagGod søndag! Jeg gleder meg til å lese smakebitene deres.

På fredag kom jeg hjem fra universitetet i Kristiansand. Jeg var der for å ta eksamen i litteraturundervisning og ha to undervisningsdager om fantasy-litteratur og flerkulturell-litteratur. Studiet i skolebibliotekkunnskap går stort sett over nettet, men av og til må vi til universitetet. Nå håper jeg at eksamen gikk greit.

For å slappe av etter eksamen (å, det er deilig å være ferdig!) har jeg tenkt å lese noen tegneserier, og kanskje begynne på John Ajvide Lindquists Bevegelsen. Jeg leste Himmelstrand for en stund siden og likte den virkelig godt. Bevegelsen er en fortsettelse på Himmelstrand. Men først skal jeg lese tegneserien som er basert på Anne Franks dagbok. Jeg har lest både den første og den andre utgivelsen av boken. (Etter Otto Frank døde ble boken gitt ut med enkelte deler som var sensurert i den første delen. For eksempel ting hun skrev om moren og om det å få mensen). Jeg har også besøkt Anne Frank museet i Amsterdam, det er i det huset de gjemte seg i slik at du får se selve rommene. Der er også den originale dagboken utstilt. På det ene bildet nedenfor kan du se hvordan huset ser ut. Hvis du ikke har lest denne boken så anbefales den sterkt. Den forteller en viktig historie om jødene i Nederland under 2. verdenskrig.

Jeg har to smakebiter i dag og siden begge er fra samme tegneserie er de begge bilder.  Den første er huset og den andre er Annes oppfattelse av at «alle» klager på henne. (Bildene blir større når du klikker på dem)

Teksten på bilde to er:
«Anne, vær så snill og kom ut … ingen er sinte på deg». «Vi må be Miep om å ta med flere beroligende midler» «Medisin hjelper ikke, det handler bare om disiplin.» «Denne deprimerende lille jenta kommer til å gjøre tiden vår her til et mareritt!» «Prøv å være mildere mot henne. Tenk hvor redd hun må være.» «La henne være. Hun er bare et barn!» «Se på den vakre kjolen jeg kjøpte til Anne!» «Så hyggelig. Hun har vært så trist i det siste …»