Tags

, , , , , , , , , ,

Fantasy booksJeg kan ikke unngå å tenke over hva jeg har lest i slutten av hvert år, og som regel ender jeg opp med å ikke ha nådd mine lesemål. Ikke fordi jeg ikke leser nok, skulle jeg mene, men fordi jeg sliter med å være strukturert i lesingen. Jeg er en håpløst impulsiv leser, som starter på felleslesinger i januar og detter av før sommeren.

Det betyr ikke at jeg gir opp. Så 2018 skal bli året jeg klarer strukturere meg litt. (Hm, hadde jeg ikke det som mål i fjor også?) Jeg hopper rett på 200 bøker lest, i år ser det ut til at jeg når rett over 170. 50 av dem skal være tegneserier, minst 30 stykker skal være e-bøker, 10 bør være lydbøker og 10 bøker skal enten stå i boken 1001 bøker du må lese før du dør eller regnes blant våre klassikere på annet vis. (Elida kommenterte dette innlegget og ga meg ideen til at x bøker skal være fra bokhyllen. Det slenger jeg meg på og sier at 20 bøker skal være bøker jeg allerede har i bokhyllen. Hun minnet meg også på Back to the Classics Challengen som det går an å bruke når en skal velge bøker blant 1001-bøkene eller andre klassikere).

Men jeg har også lyst til å prøve å lese sammen med andre. Jeg har hengt meg på Labbens lesesirkel på Goodreads. Der er leselisten for 2018 som følger:

Labbens lesesirkel på GoodreadsJeg har tidligere ønsket å være med på både Moshonistas biografisirkel og Heddas Bokhyllelesing uten å klare å gjennomføre. Det er alltid lett å starte, men jeg har få gjennomføringsgener når det gjelder leseutfordringer. En gang var det noen som sa til meg at suksessraten for å klare å gjennomføre økte med hver deltakelse, så da setter jeg alt inn enda en gang. Moshonista og Hedda er ikke klare med sine utfordringer, men jeg skal følge med på når de kommer. Overtenking har også en leseutfordring, denne er ulike kategorier en skal fylle i 2018, og ligner derfor på Labben sin. Jeg har også prøvd meg på Lines 1001 bøker du må lese før du dør, men datt av der og, så der satte jeg meg bare mål for bøker lest.

Jeg begynte studier i 2016 og det merkes på både antall leste bøker og antall innlegg på bloggen. Jeg har fremdeles endel år igjen, og leser selvfølgelig endel skolebøker og skriver endel (mye) på studiet. Men det teller ikke med når jeg tenker på lesing og skriving. Derfor er det å skrive flere innlegg også en plan jeg gjerne vil følge. Jeg har klart 85 i 2017 som er litt over 1,6 i uken. Siden jeg er glad i blogging og skriving har jeg lyst til å skrive mer. Jeg må bare finne tiden til det. Siden jeg leser såpass mye som jeg gjør har jeg alltid en haug med bøker jeg ikke har skrevet om.Old booksLinn på bloggen Den har jeg lest har lagt ut 5 tips for å få mer lesetid i løpet av en dag. Allerede på punkt 1 har jeg minutter å avse ettersom jeg ikke bruker å lese til frokost. Som regel føler jeg meg trett og ikke i «lesemodus», men det tror jeg bare er en vane. Jeg har ikke reisetid til jobb (3 minutt), men jeg hører lydbok når jeg går tur med hunden og der kan jeg gå både mer og oftere utover våren. Jeg har ikke lunsjpause jeg kan lese i, men jeg kan absolutt gi TV en pause. Der er jeg virkelig ikke flink. Det har noe med at jeg ikke er alene i huset og at TV også ofte står på. Men det med lystlesing er jeg veldig enig i. Hvis jeg føler press i lesingen så detter jeg fort av. Jeg skrev også et innlegg om det å lese mer, og her er også meget gode tips.

Så har en faste boktema/bloggtema som Top 10 Tuesday for eksempel. Jeg likte å delta på det før, så kanskje jeg kunne finne gleden i det igjen. I 2018 flytter hele «greia» over til That artsy reading girl:

Top ten tuesdayI Sverige er det mange som deltar på boktema og jeg har kastet et øye på for eksempel Helgfrägan hos Mias Bokhjørne. Foreløpig hjelper jeg Mari med Smakebit på søndag, så det hjelper meg jo til et innlegg i uken. Det er så mange av dere som er flinke med månedsoppsummeringer og det burde jeg jo få til. I tillegg hadde jeg mye gøy med å skrive mandagsinnlegg om hva jeg leser/leste siste uken. Så det kunne jeg dra frem igjen. Ina med bloggen I bokhylla skriver i tillegg innlegg om helgelektyren (det hun skal lese i helgen) som også er en ide. (Jeg kom på at Belinda med bloggen Bokvrimmel skriver om nye bokvenner hver måned. Der tror jeg at jeg klarte ett innlegg før jeg glemte meg av. Problemet ble at jeg hadde satt de nye bøkene på ulike steder og ikke husket hvilke de var. Men jeg skal ha det blogginnlegget også i bakhodet. Sammen med Hanna Matildes Bokryggpoesi på bloggen Hanna Matildes kulturkrok, som jeg synes er veldig gøy):

Nå mener jeg ikke at jeg skal skrive alt dette. Det ville bli en virkelig umulig oppgave å opprettholde over tid. Men noe mer enn det jeg gjør burde være mulig. Egentlig er det jeg gjør å ønske meg et mer planlagd sinn som synes det er enkelt å holde seg til lister. Det vil si lister over bøker som skal leses og lister over innlegg som skal skrives.

writing with old pen