Tags

, , , , ,

Det er allerede 2. søndag i advent, og jeg er endelig ferdig med eksamensoppgaven jeg har strevd med denne uken! Hele uken har jeg hatt hjemmeeksamen, innleveringen er i morgen, men jeg er ferdig. Jeg har skrevet om Kant og estetikk og tror jeg høres rimelig fornuftig ut. Hvert fall håper jeg det! Så i dag skal jeg virkelig bare slappe av og lese og kanskje pakke inn noen julegaver. I morgen er det tilbake på jobb. Jeg leser både boken av Salman Rushdie jeg skrev om sist gang og boken jeg har smakebit fra. De er begge gode og jeg liker dem. Det er mulig jeg må lese litt i hver! Samtidig har jeg slutten på Profetien om Laura igjen, og den må jeg absolutt lese ferdig. Den anbefales.

Boken jeg har valgt meg i dag heter Murder under the Christmas tree og er en samling kriminalnoveller «for the festive season«, som det står på fremsiden. Jeg liker krim, og av og til er krimnoveller riktig hyggelig. Vi leser dem i påsken, men hvorfor ikke også til jul. Bak på boken står det: «As the nights draw in, throw another log on the fire and settle back into your armchair to enjoy this collection of ten classic Christmas mysteries, in which crime’s best known sleuths, from Rubus to Holmes and Cadfael to Father Brown, uncover murder and mayhem galore

Smakebiten kommer fra en novelle skrevet av Val McDermid:

As she spoke, a wave of nausea surged through me. I thought I was going to faint. I grabbed the edge of the table. Diana’s words robbed the muscles in my legs of their strength and I lurched into the nearest chair. Up until that point, I’d been to dazed with shock to realize the conclusion everyone but me had come to.