Tags

, , , , ,

Det er første søndag i advent og vi har barnebarnet vårt på besøk. Det betyr pynting med lys og mye lek denne helgen og ikke så mye tid til lesing. Jeg begynte på Northanger Abby av Jane Austen på toget for å hente barnebarnet vårt på fredag. Men det er egentlig To år, åtte måneder og tjueåtte dager av Salman Rushdie som er boken jeg leser for tiden.

Jeg har ikke kommet langt, men jeg vet at den handler om jinner, at vi er i nær fremtid og at merkelige ting skjer. Smakebiten forklarer tittelen:

Dette er fortellingen om en jinna, en stor jinn-prinsesse … Hun elsket en dødelig mann en gang for lenge siden, i det tolvte århundre, som vi i vår tid vil kalle det, og om hennes etterkommere, og om hennes gjenkomst til verden etter lang tids fravær, da hun forelsker seg på nytt, iallfall for en kort stund, for så å gå til krig. Det er også berettingen om mange andre jinn, mannlige og kvinnelige, flygende og buktende, gode, onde og moralsk likegyldige; og om krisetiden, om den gang tiden var av lage, det vi kaller merkverdighetenes tid, som varte i to år, åtte måneder og tjueåtte netter, det vil si tusen og én natt.