Tags

, , ,

Ina på I bokhylla delte på søndag et innlegg om sommerlesing og lesevaner man har om sommeren. Jeg forteller om mine egne vaner under. Ina fant spørsmålene hos Siri og lenken går bakover til Sverige og Lotten og Lyran.

1.Bruker du å lese mer eller mindre, eller som vanlig på sommeren?
Jeg leser mer, tror jeg. Jeg leser på stranden, i solen og om kvelden. Det er ikke mange dager, utenom sommeren, det går å lese en hel dag.

2.Leser du samme type(r) av bøker som ellers i året, eller leser du noe spesielt på sommeren?
Jeg leser nok rimelig det samme, men det er nok fordi jeg leser så mange sjangre. Men det er klart det er de lette bøkene som feel-good og krim som blir med på stranden.

3. Beskriv den ultimate sommerleseplassen!
Jeg tror nok det må være på stranden. Gjerne under parasolen, men med halvtimer i solen innimellom. Det er noe av det mest avslappende jeg kan tenke meg. Men jeg liker også godt å lese i solen på terassen.
4. Hvilken bok er perfekt for en sløv dag på stranden?
Tja, en god feel-good, en lett krim eller en fin historisk roman. Det er igrunnen ikke sjangeren som er viktigst, men at den er lett å lese og at den er en paperback.

5. Fortell om en bra bok som utspiller seg på sommeren!
Hm, det var et godt spørsmål. Den eneste jeg kommer på akkurat nå er Sommerboken til Tove Janson. Det er en meget vakker liten bok som handler om forfatterens egne sommerminner.

Hvilke lesevaner har du om sommeren?