Tags

, , , , , , ,

Den lille pakkeboken er skrevet av Dagmar Goovaerts Bern og gitt ut på eget forlag (Aurelia). Forfatteren reiser selv bare med håndkoffert og boken handler om hvordan dette er mulig. Hun kommer med en mengde gode tips fra du skal velge ut hva du skal ha med deg, gjennom pakkingen og til tips når du er på ferie. For reiseglade nordmenn må denne være perfekt.

Jeg lærte mye av denne boken siden jeg selv ikke er flink til å pakke. Jeg ender alltid opp med å ta med mye mer enn jeg egentlig har bruk for. Om jeg kunne klart å reise bare med håndkoffert er jeg ikke sikker på, men det hadde vært morsomt å prøve. Dagmar sier at dette mye handler om å ta et valg og så gjøre de tingene som er nødvendige. Samtidig er dette et miljøvennlig alternativ, på flere måter og det betyr noe for meg. Globetrotteren Gunnar Garfors har skrevet et forord på nynorsk, han pakker selv bare håndbagasje når han reiser.

Dagmar legger alt hun har lyst til å ha med seg utover sengen, og lager så noen få antrekk i en stil eller en farge, slik at flere ting kan kombineres. Hun velger tøy av lette materialer (hun veier dem) og som ikke krøller. Alt av småting legges i egne poser. (Der er jeg flink, for jeg bruker også sånne poser.) De flytende toalettsakene må over i små beholdere, men alt det tørre kan gå i en lett pose og inn i kofferten. Hun har også med seg et tynt bærenett hvor hun legger alt som skal vises frem i sikkerhetskontrollen, så er det klart på forhånd (Smart!)

Dette er en bok jeg anbefaler før du skal ut å reise. Ikke nødvendigvis for at du kun skal reise med håndkoffert, selv om det ser så herlig og praktisk ut, men også fordi boken er full av tips til hvordan å løse enkelte utfordringer i ferien. Den lille pakkeboken er lettlest, oversiktlig og lærerik, en meget god venn til neste ferie.

Boken har fått sin egen tid på God morgen Norge, og Rose Marie har skrevet om den. På bokens egen hjemmeside kan du teste deg for å se om du er klar for å reise lett og du kan følge andres lesetips blant annet på Facebooksiden.

Boken har jeg fått fra forfatteren mot en ærlig omtale.