Tags

, , ,

God påske! I dag ser jeg ut på en trist og regnfull dag. I går var jeg på jobb (Ark bokhandel) og da fant det på å snø store, våte snøfiller. Så hele turistflokken (nesten) kom inn på kjøpesenteret der bokhandelen er. De fleste skulle ha spill, men mange trengte også en bok. Vi bor i en sørlandsby ved havet preget av turister i skoleferier og hele sommeren. Så da jeg så snøen ut badevinduet i går visste jeg det kom til å bli en travel dag. I dag planla jeg å gå ut på lang tur, men den blir kortere enn jeg hadde tenkt i dette våte været. Vi passer på hunden til sønnen min og det kan være litt krevende å gå alene med begge to (jeg har også en). Så jeg tenkte å ta dem med et sted de kan gå løse, men det får bli en annen dag.

Jeg har også lyst til å lese, men i morgen drar jeg til Oslo for den siste perioden på skolen, og du kan si det er st styr å pakke. 4 uker på (en litt dårlig utstyrt) hybel, pluss alt jeg trenger til skolen. Vårklær er også et mareritt, det kan være både varmt og kaldt i april og mai. Som regel ender jeg opp med å ta med meg for mye. Men siden det er jeg som skal bære alt inn og ut av tog og frem til hybelen, prøver jeg virkelig å ikke ta med mer enn nødvendig! Men litt blogging skal jeg få til, og også å dele smakebit hos Flukten fra virkeligheten.

Noen sider klarer jeg likevel å få lest. Jeg dro frem boken Det kvinner vil ha, det menn vil ha fordi den hadde en spennende tittel. Jeg må ha noe å lese på toget i morgen og denne var tynn og fin. Smakebiten er fra kapitlet om konflikter:

Når konfliktene først rammer dere, er det én ting en kvinne ønsker seg: en god lytter. En kvinnes mål i en konflikt er å bli bedre forstått av partneren sin. Problemløsning kommer i andre rekke. For menn, derimot, kommer problemløsning ofte i første rekke. De angriper problemer med dunder og brak, akkurat som forfedrene deres når de angrep ville bisonflokker, en nabostamme eller et annet menneske som kom akkurat litt for nær deres hule eller kvinne.
Dunder og brak hører ikke hjemme i konfliktløsning med kvinnen i ditt liv.
Det kan du spare til soverommet.

og et sitat:

Å prøve å forstå en kvinne er som å lukte fargen på tallet ni.
Will Ferrell

Fra forlaget:
Dr. John M. Gottman er tilbake, og denne gangen har han svaret på historiens best bevarte hemmelighet: «Hva er det kvinner egentlig vil ha?» «Det kvinner vil ha, det menn vil ha» gir deg en unik innsikt i den revolusjonerende forskningen om hvordan man kan oppnå lykke hos både menn og kvinner, ved å se på mannen som den avgjørende faktoren. Forskningen avslører nemlig at det er mannen som avgjør om et forhold er velfungerende eller ikke. Boken er en hyllest til kvinnen og tilbyr mannen en komplett forståelse av kvinnens natur. Hvis mannen virkelig forstår sin kvinne og imøteser hennes behov, vil han oppleve færre krangler og mer (og bedre) sex. I tillegg viser studien at menn i sunne og lykkelige forhold lever lenger, tjener mer og har færre kroniske sykdommer og mindre kognitiv svikt når de blir eldre.