Tags

, , , ,

God søndag kjære bloggvenner! I dag skal vi ut på det som så fint heter cashetur og som betyr at vi driver med geocaching. Vi hadde egentlig tenkt oss til sjøen med grill og sitteputer, men det er overskyet og 8 grader, så det høres ikke deilig ut å sitte ute. Barnebarnet vårt er her, så noe må vi finne på – da får det bli en tur ut der en beveger seg mye. Etterpå skal vi se Fabeldyr og hvor de er å finne som jeg kjøpte etter å ha sett den på kino. Før leggetid leser vi Amuletten, den serien koser vi oss med begge to. Men før vi drar får du en smakebit – flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

Men jeg vil gi deg smakebit fra en bok som heter Livet og korleis leve det av Anne Gunn Halvorsen. Jeg er ikke glad i selvhjelpsbøker, men det er noe med denne som fikk meg til å begynne på den og den er faktisk veldig bra. Den starter med et ektepar og konas behov for å gå et samlivskurs. Hun har funnet ut at hun har googlet alt mulig i livet for å få tips og råd, både til praktiske ting og barneoppdragelse. Men hun har aldri googlet noe som handler om hvordan å leve livet, og nå vil hun prøve å gjøre noe med det. Boken er delt inn i delene; kjærleik, tid, pengar, mat og død.

Fra forlaget:
På kort tid har Anne Gunn Halvorsen (32) fått to barn, mann og rekkjehus. Ho har pådrege seg gjeld, ansvar og eit heilt ordinært vaksenliv. Ein kveld ho surfar på nettet, går det opp for henne at ho har brukt meir tid på å søkje opp kjendisar og trenings-tights enn sjølve livet. For korleis skal ein som vaksen unngå å bli skild, sur, utbrend og gjeldsslave? Kva bør du ete, kvar bør du bu, og kva kan du gjere for å unngå å døy?

I eitt år set Halvorsen alt anna på vent for å finne svar på dei store spørsmåla. Ho dreg med lesaren på finanskonferanse og samlivskurs, inn i forskingsrapportar, oljesmell og politisk historie. Ho reiser frå Gjøvik til Høvik, til Stavanger, Sandnes, Sandeid, Etne og Keyserløkka. Alt for å skrive ei bok som kan gjere deg klokare – og få deg til å senke skuldrene, litt.