Tags

, , ,

Ingrid Winters makeløse mismotIngrid Winters makeløse mismod er skrevet av litteraturforsker Janne S. Drangsholt. Hun kommer fra Sandnes, som ikke er så langt unna der jeg kommer fra. Dette er Drangsholts andre bok. Den første, som heter Humlefangeren, kom i 2011.

Ingrid Winter jobber som litteraturforsker og det går rykter om nedskjæringer og at en på kontoret må over på førskolelærerutdanningen. Samtidig skal det sendes en delegasjon til Russland og den får Winther beskjed om at hun skal være med på. Det er rammen rundt fortellingen. Inni der finner vi en dame som overhodet ikke har kontroll på noen ting! Hun er lykkelig gift med en lege og har to barn. Rett før hun drar til Russland finner hun et hus hun synes familien skal flytte til og drar mannen sin med på visning. Han mener de ikke har råd men hun får likevel en grense hun kan by under, og ender opp med å by mye, mye mer. Så nå har de to hus og to huslån. Samtidig er hun medlem av FAU på skolen og blir overkjørt av en annen slik at hun må utføre oppgaver hun ikke ønsker. På jobben foregår et spill i kulissene om hvem som skal til førskolelærerutdanningen. Hun får en rolle i dette spillet som hun ikke vil ha. Også i Russland går det over styr og hun roter det til hele tiden.

Med andre ord en ganske så travel bok. Men en bok som bæres av humor. For dette er skikkelig morsomt. Jeg er så glad jeg ikke er en Ingrid Winter person, da tror jeg ikke jeg ville ha vært gift heller. Den stakkar mannen hennes er sindig og rolig og tar alle sprellene hennes på strak arm. Alt som skjer minner om humorserier på TV der hovedpersonen roter det til uten like, men så går det bra til slutt likevel. For det går egentlig bra med Winter, heldigvis. Historien er godt skrevet, stilig fortalt og meget morsom.