Tags

, , , , , , , ,

Et hardt slagJan Mehlum skriver virkelig fornøyelig krim med sine bøker om Svend Foyn. Jeg lurer på om Et hardt slag er bok nummer 14? Korriger meg om jeg tar feil. Men etter så mange bøker er vi blitt godt kjent med Foyn, hunden Hulda, datteren Mari og kameraten, politimannen Wilhelm Mørk. Handlingen er lagt til Tønsberg, bare en liten svipptur fra Sandefjord hvor mannen min er fra. Så jeg kjenner igjen en del av den byen han beskriver.

Mari har etterhvert blitt så voksen at hun studerer i Berlin, og er selvfølgelig savnet av Foyn. Etterhvert som denne historien utvikler seg får Foyn se mer av datteren. For alt er ikke som det skal i Berlin. Heller ikke i Norge er ting helt bra. På 17. mai ble en av personene bak talerstolen skutt og en storstilt politiaksjon settes i gang. Foyn og datteren Mari var der og så var som hendte og Foyn klarer selvfølgelig ikke å la være å blande seg.

Mehlum skriver solid krim. Det er spennende, underholdene, forutsigbart og trygt. Selv om han denne gangen la inn en vri som ser ut til å forandre alt. Men det kan jeg ikke si noe om for det ville ha vært en stor spoiler. Han skriver en type krim som det er mangelvare på i verden. Der mennesker bryr seg om hverandre og noen faktisk ikke vil gi opp før de har hjulpet den som er skadelidende. For det er alltid den svakeste som står på Foyns liste. Bøkene kan leses individuelt, men jeg anbefaler deg å begynne fra begynnelsen for å få med deg hele historien til Foyn. For det er mye av det som skjer rundt ham som gjør disse bøkene så veldig gode.

Boken har jeg fått av Gyldendal