Tags

, ,

OppsummeringhauglandNår april går over til og bli mai har jeg reist til Haugland rehabiliteringssenter, så dette innlegget er laget den 27. Jeg regner likevel ikke å få lest ut flere bøker i mellomtiden. Med akutt-tur til tannlegen, 8 timers reise, overnatting hos mors venninne osv. Så innlegget kan like godt lages i dag. Jeg skal ha med meg iPaden, og vet de har pcer til utlån, så jeg blir ikke helt borte. Men fokus kommer likevel til å være på trening og helse.

Jeg har lest 13 bøker i mars, det er jeg sånn midt på treet fornøyd med. Nå er det sånn at livet er travelt og jeg får ikke lest så mye. Av disse 13 har jeg bare skrevet om 4, det er superdårlig. Bøkene jeg har lest er:

 • Årets krim 2015 (LIV forlag)
 • Vest for solen, syd for grensen – Haruki Murakami
 • Et blått sjal av bly – Kjell Erling Bardal
 • Lukk øynene – Josh Malerman
 • Jordmor på jorda – Edvard Hoem
 • Kalde skygger – Svenske krimnoveller
 • Slåttekar i himmelen – Edvard Hoem
 • I skumringen synger svarttrosten – Linda Olsson
 • Den usynlige mannen fra Salem – Christoffer Carlsson
 • Heimlandet. Barndom – Edvard Hoem
 • Books of Faerie – Bronwyn Carlton
 • Books of Faerie; Auberon’s tale – Bronwyn Carlton
 • Death; The time of your life – Neil Gaiman

Litt statistikk:

 • Sjanger: 2 krimnovellesamlinger, 3 tegneserier, 2 krimromaner, 2 historiske romaner, 1 thriller og 3 romaner.
 • Land: 5 norske, 3 svenske, 4 engelske og 1 japansk
 • Kjønn: 1 kvinne og resten menn, inkludert 2 debutanter
 • Lesesirkel: 1 Marianne + Murakami
 • Medie: alle på papir
 • Kommer fra: 8 lånt på biblioteket, 5 leseeksemplar

Den beste boken denne måneden er Vest for solen, syd for grensen av Haruki Murakami. Men det kommer nok ikke som noen overraskelse for noen av dere.  Men Lukk øynene av debutanten Josh Malerman var fantastisk. Jeg synes ofte at thrillere er så kjedelige i begynnelsen, før det begynner å bli skummelt. Men Lukk øynene var skummel hele veien. I tillegg var historien helt ny og ikke lik noe annet jeg har lest før.

Jeg har hørt bittelitt på lydbok denne måneden, men altfor, altfor lite i forhold til det målet jeg har satt meg. Nå håper jeg at jeg skal få gjort noe med det mens jeg er på Haugland. Jeg har hvertfall tatt med meg strikketøy nok, og den kombinasjonen er veldig god. Jeg har heller ikke fått lest hverken Bokhyllelesing  boka eller 1001 lesesirkel boka, men det håper jeg at jeg skal få gjøre godt igjen i sommer. Jeg har alle intensjoner om å lese dem.

Tidsperiode:

 • Jeg har lest 4 bøker fra 2015
 • 1 fra 80-tallet og 2 fra 90-tallet
 • Og de resterende 6 fra tiden mellom 2000 og 2014

Jeg har satt meg det meget ambisiøse målet å lese 250 bøker i år, og plutselig hadde jeg lest 100. Så nå lurer jeg på om jeg klarer å lese mer enn 250. Jeg vil også lese 25 e-bøker og høre 25 lydbøker. Etter april ser det sånn ut. Jeg har med andre ord hverken hørt en lydbok eller lest en ebok. Skjerpings:

april