Tags

, ,

Oppsummering2015-04-29 13.37.25Mai har fløyet avsted og før jeg får sukk for meg er det på tide med en ny oppsummering. Ikke det at det er så mye å oppsummere. Jeg leste 17 bøker i mai, noe jeg er virkelig fornøyd med. Men ingen av dem ble skrevet om
Mesteparten av mai var jeg på Røde Kors Haugland rehabiliteringssenter. Hvis du noen gang blir tilbudt å reise dit, så reis. Det er et fantastisk sted å være og jeg hadde tre flotte uker der. Jeg gikk tur hver dag og var med på ulike treningstimer. Blant annet Tai Chi og simulatorskyting. Men mest kroppsbevissthet og holdning, og trening i varmt basseng.

Det er klart fokuset lå på trening, men jeg fikk lest litt allikevel. Haugland hadde blant annet en Snekkerbod med bøker til utlån, så der var jeg flere ganger. Jeg satte igjen det meste av det jeg hadde med meg, og tok til og med en bok med meg hjem. Jeg kom hjem på 21. mai og flyttet til Flekkefjord 22. mai, med andre ord; i travleste laget. Her har jeg fokusert på å komme i orden. Vi har ikke fått IMG_20150526_163357dekoderen til TV enda, så jeg ser på Netflix. (Og strikker) Først siste sesong av Dr. Who, og nå har jeg begynt på begynnelsen av Supernatural og skal se de 8 sesongene som er på Netflix. Forhåpentligvis kommer boksen til jeg er ferdig. Med andre ord, det har ikke vært så mye lesing de siste ukene heller. Jeg håper på nydelig vær i juni og masse tid til å sitte ute og lese!

De 17 bøkene jeg har lest er:

 • Krø – Didrik Mortis Hallstrøm
 • Horrorstör – Gary Hendrix
 • Becomberga – Sara Stridsberg
 • Dronningen av Tearling – Erica Johansen
 • Tusenfryd – Kristina Ohlsson
 • Ektemannen – Dean Koontz
 • Kall meg prinsesse – Sara Blædel
 • Bare ett liv – Sara Blædel
 • Hardkokt eventyrland og verdens ende – Haruki Murakami
 • Døden er en ensom sak – Ray Bradbury
 • De savnede – Chris Mooney
 • Energityvene -Torkil Berge
 • Unnskyld – Ida Hegazi Høyer
 • Boks 21 – Anders Roslund
 • Mannen som ikke var morder – Mikael Hjorth og Hans Rosenfeldt
 • Undone – Cat Clarke
 • Astrid og andre fortellinger – Selma Lagerlöf

Litt statistikk:

 • Sjanger: 6 krimromaner, 2 grøssere og 2 thrillere, 1 fantasy, 1 fagbok, 3 romaner, 1 ungdomsroman og 1 med korte historier for barn
 • Land: 3 norske, 5 svenske, 2 danske, 6 amerikanske og 1 japansk
 • Kjønn: 8 kvinner og resten menn, inkludert 1 debutant
 • Lesesirkel: Jeg har lest boken til Marianne og Murakami men ikke skrevet om den
 • Medie: 2 ebøker, resten papir
 • Kommer fra: 4 leseeksemplar, 3 kjøpt, 8 lånt, 1 fått og 1 fra biblioteket

Den beste boken denne måneden var Dronningen av Tearling. Den falt jeg helt pladask for. Jeg gleder meg veldig til den neste i denne trilogien. Men Hardkokt eventyrland og verdens ende av Murakami ligger tett opptil. Den var virkelig vanskelig å lese, men nå når jeg har fordøyd den litt burde jeg klare å skrive om den. Den amerikanske Horrorstör var også en opplevelse. Alt foregår i en kopi av IKEA, noe som var ganske morsomt.

Jeg hørte en del på lydbok mens jeg gikk tur på Haugland. Det har jeg tenkt å fortsette med her når jeg bare kommer med ut av huset (og det slutter å regne). Jeg har lest 2 ebøker, noe som kunne ha vært bedre, men det går litt tregt på den fronten. Jeg har heller ikke fått lest hverken Bokhyllelesing boka eller 1001 lesesirkel boka, men det håper jeg at jeg skal få gjøre godt igjen i sommer. Jeg har alle intensjoner om å lese dem.

Tidsperiode:

 • Jeg har lest 2 bøker fra 2015
 • 1 fra 80-tallet, 1 fra 90-tallet og en fra 30-tallet
 • Og de resterende 13 fra tiden mellom 2000 og 2014

Jeg har satt meg det meget ambisiøse målet å lese 250 bøker i år, og plutselig hadde jeg lest over 100. Så nå lurer jeg på om jeg klarer å lese mer enn 250, men det er ikke noe mål i seg selv. Jeg vil også lese 25 e-bøker og høre 25 lydbøker. Etter mai ser det sånn ut:

mai