Tags

, , , , , , , , , , ,

Amulet er en tegneserie skrevet av den amerikanske (og Japan fødte) tegneserieskaperen Kazu Kibushi. Fra 2008 er det kommet ut seks bøker, og neste bok er ventet i 2016. Det er Kazu Kibuishi selv sammen med Jason Caffoe som skaper tegningene. Og i disse bøkene er det noen nydelige tegninger.

1 1Historien begynne med en bilulykke hvor Emily og Navins far dør. Moren flytter dem etterhvert med seg ut på landet til Emily og Navins oldefars hus. Der finner Emily en kodet lås som gir henne tilgang til et smykke med en stein i. Rett etterpå hører de lyder i kjelleren og med moren først og barna etter forsvinner de fra vår verden og over i Alluria. Moren blir kidnappet av et uhyre mens steinen Emily har rundt halsen hjelper Emily og Navin til å finne 1 2oldefaren sin. Men han er døende og dør rett etter de har kommet. Oldefaren, som heter Silas, har bygget en mengde roboter som alle har kunstig intelligens. De blir viktige i kampen for å finne ut hvor de er og hva de må gjøre for å kommer hjem igjen.

1 3De klarer å frigi moren, men hun er stukket og forgiftet og de trenger å komme seg til en by for å finne motgift. I byen møter de en 1 4motstandsbevegelse som trenger deres hjelp. Det er en trolldom over byen som gjør at menneskene der blir til dyr (som går på to og snakker). Men det de må hjelpe til med er å kjempe mot alvekongen som styrer landet. Han er en ond mann. Emily får vite at de har ventet på henne, at de som bærer dette smykket heter Stonekeepers og at hun er regnet som en av de sterkeste av de Stonekeepers som lever. Navin får ansvar for hæren og Emily begynner å trene for å lære seg å kontrollere steinen.

De som styrte før het The Counsil og besto bare av Stonekeepers, så nå drar motstandsbevegelsen for å finne den byen det er sagt at The Counsil skal være i, Cielis. 1 5Problemet er bare at ingen vet hvor denne byen er. Der den var er det bare et stort krater. Alveprins Trellis har fulgt etter Emily en stund og har nå fått deres tiltro og de kjemper sammen. Han mener også at faren er en ond mann som må beseires. Trellis har også en sten og hjelper Emily med å trene og beskytter henne mot fare. Etterhvert dukker det opp flere figurer. Noen som gjør krigen vanskeligere og noen som kan hjelpe. De drar til ulike byer og møter ulike grupper mennesker og dyr (og trær).

Amulet 7Jeg synes jeg skal stoppe der, for det er ikke noe fint å fortelle om avslutninger. Nå er ikke denne serien avsluttet enda siden 1 6neste bok kommer i 2016, men det skjer mye i bok 5 og 6 og. Historien blir mer og mer komplisert etterhvert som vi møter nye karakterer. Men samtidig så beholder den enkelheten som er noe av grunnen til at jeg falt for den. I tillegg til de utrolig vakre tegningene. Dette er en tegneserie for store barn og ungdommer, men den er absolutt passe for voksne også. Kanskje mest dem som fremdeles er unge i hjertet, men det tror jeg de fleste av oss er.

Amulet 9Will Smith har gjennom sitt produksjonsselskap kjøpt filmrettighetene til denne historien. Men foreløpig er det ikke kommet noe mer ut av det. ImDb skriver at filmen er «in development». Amulet har en egen internettside HER, hos forlaget Scolastics. (Alle bildene blir større når du klikker på dem).

Amulet 11