Tags

, ,

OppsummeringDet er på tide med oppsummering for februar. Denne måneden føler jeg at jeg har fått lest veldig mye, men endel av det er tegneserier og det er klart de leses fortere enn bøker. Jeg har også tenkt og planlagd litt når det gjelder å skrive om tegneseriene jeg har lest, først og fremst The Sandman. Jeg har lest dem flere ganger før men ikke skrevet om dem, så nå er det på tide. Men det blir i mars da. Bloggingen har heller ikke vært så verst, så dette må sies å ha vært en god måned.

Jeg har lest 28 bøker i februar, det er jeg absolutt fornøyd med, men jeg må og si at 11 av dem var tegneserier. Av disse 28 har jeg bare skrevet om 12. Som ikke er noe bra i det hele tatt. Men, 8 av tegneseriene pluss 2 jeg ikke er ferdig med, havner i gruppen med tegneserier jeg skal skrive om i mars, så får vi se hvordan det går. Bøkene jeg har lest er:

 • Husk at elske – Piet Hein
 • Ghostworld – Daniel Clowes
 • Følgesvennene møtes – Margaret Weis
 • Alex – Pierre Lemaitre
 • Jegerdukken – Gert Nygårdshaug
 • Bare et barn – Hanne Kristin Rohde
 • House of mystery, vol. 3: The spac between – Bill Willingham
 • House of mystery, vol. 7: Conseption – Bill Willingham
 • Skogen av klør og tenner – Carrie Ryan
 • Døden ved verdens ende – 18 krimnoveller
 • Vinternoveller – Ingvild H. Rishøi
 • Mnemovore – Hans Rodinoff
 • Dominique Laveau, Voodoo child vol. 1 – Selwyn Seyfu Hinds
 • Orestien – Aiskylos
 • Se, døden på deg venter – Maria Lang
 • Savner deg – Harland Coben
 • Sauejakten – Haruki Murakami
 • Dans dans dans – Haruki Murakami
 • Ikkje – Agnes Ravatn
 • The Books of Magic – Neil Gaiman
 • Gösta Berlings saga – Selma Lagerlöf
 • The Sandman vol 1: Preludes & Nocturnes – Neil Gaiman
 • The Sandman vol 2: The Doll’s house – Neil Gaiman
 • The Sandman vol 3: Dream country – Neil Gaiman
 • The Sandman vol 4: Seasons of mist – Neil Gaiman
 • The Sandman vol 5: A game of you – Neil Gaiman
 • The Sandman vol 6: Fables and reflections – Neil Gaiman
 • The Sandman vol 7: Brief lives – Neil Gaiman

Litt statistikk:

 • Sjanger: 5 krim, 3 fantasy, 11 tegneserier, 2 diktsamlinger, 1 ungdomsbok, 2 novellesamlinger, 1 skuespill og 3 romaner.
 • Land: 5 norske, 16 amerikanske, 2 japanske, 2 svenske, 1 dansk, 1 fransk og 1 gresk
 • Kjønn: 7 kvinner og 20 menn
 • Lesesirkel: 1 bokhyllelesing, 1 1001-bøker og 2 Marianne + Murakami
 • Medie: 26 på papir, 1 ebok og 1 lydbok
 • Kommer fra: 10 lånt på biblioteket, 11 kjøpt, 6 leseeksemplar og 1 fra Storytel

Jeg har lest flere virkelig gode bøker i februar. Blant dem er Sauejakten og Dans dans dans, men også kriminalromanen Alex. Både Orestien og Gösta Berling saga, som jeg begge leste på grunn av en lesesirkel, var hyggelige møter med forfattere jeg ikke hadde lest noe av før. Itillegg til at Orestien fikk representere hele den antikke perioden for meg. Men jeg kan nok ikke unngå å nevne at noe av det jeg har kost meg mest med en min tredje gjennomlesing av The Sandman. De er like gode hver gang.

Det jeg ikke er så fornøyd med, er at jeg ikke fikk hørt mer lydbok eller lest flere ebøker. Der har jeg mye å hente. Samtidig har jeg mange uleste bøker i hyllene som burde ha blitt prioritert før nye lån på biblioteket. Om jeg klarer å gjøre noe med det er en annen sak.

Tidsperiode:

 • Jeg har lest 2 norske bøker fra 2015
 • 1 bok fra 1800-tallet, 1 fra 458 f.Kr
 • 1 fra 50-tallet, 1 fra 60-tallet, 4 fra 80-tallet og, 8 fra 90-tallet
 • Og de resterende 10 fra tiden mellom 2000 og 2014

Jeg har satt meg det meget ambisiøse målet å lese 250 bøker i år. Men vi får se om det går. Jeg vil også lese 25 e-bøker og høre 25 lydbøker. Etter februar ser det sånn ut:

lesemål februar