Tags

, , , , , , ,

Jeg er veldig glad i bøkene til Harlan Coben. Det er også mannen min, så mange av Cobens bøker har vi hørt på lydbok mens vi var på ferie. Denne nye, som heter Savner deg, har jeg imidlertid lest. Noen ganger får du et mer intimt møte med forfatteren ved å lese ordene hans og det skjedde denne gangen.

Savner degCobens bøker har ofte flere tråder som tvinnes sammen og til slutt selvfølgelig har noe med hverandre å gjøre, jeg kunne likevel ikke ha gjettet meg til slutten på denne boken. Men den skal jeg ikke røpe for deg.

Kat Donovan er etterforsker hos New York politiet. En tråd er at faren hennes også var etterforsker der men at han ble drept for 18 år siden. Kat er også ganske ensom og en annen tråd er at venninnen hennes overtaler henne til å registrere seg på en datingside. Der finner hun profilen til mannen hun var forlovet med, Jeff, som plutselig gjorde det slutt. Den siste tråden er Brandon. Som er overbevist om at moren hans er forsvunnet, men som ingen vil høre på. Hun sender deg jo sms! Det er ikke mammas måte å skrive på, svarer Brandon. Så viser det seg at moren til Brandon har reist avgårde med Jeff. Eller er det ham? Det er noe som skurrer her og Kat tar på seg å hjelpe Brandon.

Dette var en god gammel Coben og samtidig en ny, frisk Coben. Det gode gamle er hans suverene måte å behandle både ord og plot på. Og det nye, den stadig friske og ubrukte historien. Denne boken koste jeg meg med!

Takk til Cappelen Damm for bok.