Tags

, , ,

Smakebit på søndagJeg holdt på å glemme hele Smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten i dag. Men da så mannen min rart på meg og sa skal du ikke publisere smakebit? Det vil si at dette har blitt en vel innarbeidet vane her i heimen!

I dag skal vi på kino og mest sannsynlig Mac Donals med barnebarnet vårt. Han har valgt seg den nye Svampebobfilmen (hvorfor var jeg ikke overrasket?) og jeg regner med at det er Happy meal han vil ha etterpå. Det er hans dag og han som bestemmer. Og det er veldig fint å være sammen med han på slike dager. Så besøk på andre blogger og kommentering må vente til jeg er hjemme igjen.

Jeg har nettopp lest ferdig Sauejakten av Haruki Murakami, og er godt i gang med Dans dans dans som er en frittstående fortsettelse. Murakamis bøker gjør så mye med meg, og hele bøkene er fulle av merker etter jeg har lest dem. Ofte fordi jeg finner så fine sitater. Så i dag skal du få to fra Dans dans dans.

Først fra kapittel 4:

dans dans dans… og resten av turen leste jeg en biografi over Jack London … Sammenlignet med den store flukten, det romantiske skjæret over Jack Londons liv virket min tilværelse som et ekorn med hodet hvilende på en valnøtt, hvor den lå og slumret og ventet på våren. Foreløpig da iallfall. Men slik er det jo med biografier. For hvem vil lese om det fredelige livet til en noksagt ansatt ved Kawasakis offentlige bibliotek? Med andre ord, det vi er ute etter, er en slags kompensasjon for det vi må la oss by.

Og så fra kapittel 8:

Hun var trett. Hun trengte et sted å vagle seg. Jeg var den nærmeste grenen. Jeg forstod henne. Det var urimelig, meningsløst, at en så ung og vakker pike skulle være så utmattet. Men selvfølgelig, det er verken urimelig eller meningsløst. Utmattelse skjeler ikke til alder eller skjønnhet. I så måte er den lik regn og jordskjelv og hagl og oversvømmelser.

Fra forlaget:

Dette er en frittstående fortsettelse av romanen Sauejakten. Hovedpersonen leter etter en kvinne han ikke kan glemme. Det fører ham tilbake til Hotell Delfinen, men han finner at det er revet og erstattet av et stort internasjonalt kjedehotell. Midt inne i denne nye skyskraperen oppdager han et annet sted, mørkt, og med lukt av noe gammelt. Her møter han igjen den mystiske Sauemannen, som har en viktig melding til ham: Dans! Og han danser og holder seg på bena og mister ikke fotfestet i en verden uten verdier.