Tags

, , , ,

Det er på ny tirsdag, og en ny boken på vent hos Beathes bokhylle. Denne tirsdagen kom litt brått på og jeg hadde ikke fått sett meg ut en bok. Men det er ikke akkurat veldig vanskelig å finne bøker som ligger på vent i dette huset, så jeg valgte meg ut en av de norske bøkene jeg gjerne skulle ha lest før nyttår. Jeg har litt av en haug av dem og, men denne er blant dem jeg helt sikkert skal lese.

Boken jeg har valgt meg denne uken er Huset mellom natt og dag av Ørjan Nordhus Karlsson. Det er en norsk science fiction, og det har vi ikke så mange av, så jeg ser frem til å lese den.

Huset mellom natt og dag

Fra forlaget:

I Huset mellom natt og dag blir du tatt med til en dyster fremtid. Jorda er delt opp i mindre enklaver der kun de rikeste og mektigste kan bo, mens storparten av befolkningen må overleve i favelaer, brakkebyer og falleferdige, urbane bykjerner.

Marko Eldfell, en norsk desertør på flukt, lever i skjul i Tiranas livsfarlige gater der han livnærer seg av strøjobber for lokale kriminelle. Etter en konflikt med en lokal mafioso, finner militæret ut av hvor han befinner seg, og han har ikke lenger noe sted å flykte. Idet alt håp synes ute, tilbyr en eksentrisk forretningsmann seg å hjelpe, men det er en hake. For å vinne tilbake sin frihet må han spore opp sin tidligere troppssjef og gode venn, Jack Stenthon. Problemet er bare at Marko så Stenthon dø på slagmarken i Tblisi.