Tags

, , ,

I dag er en ny tirsdag og på tide med en ny bok på vent hos Beathes bokhylle.

Min bok på vent i dag har jeg gledet meg til kom ut på norsk. Den får nok ikke ligge å vente så lenge, men jeg må gjøre meg ferdig med ett par andre bøker først. Så min bok på vent i dag er Fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsår av Haruki Murakami. De av dere som har følgt med på bloggen min vet at jeg er veldig glad i Murakamis bøker, så jeg gleder meg til å lese en ny en!

Fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsårFra forlaget:

Når Tsukuru Tazaki drar hjem på ferie etter et halvt år med universitetsstudier i Tokyo, oppdager han at de før så uatskillelige barndomsvennene hans brått har snudd ryggen til ham. Under oppveksten var de fem vennene sikre på at vennskapet ville vare evig. Men noe har forandret seg, og ingen vil si hva det er.

Flere år senere er Tsukuru en vellykket ingeniør og har innledet et forhold til den litt eldre Sara. Når hun får høre om barndomsvennenes svik og den skyggen det har kastet over Tsukurus liv, oppmuntrer hun ham til å reise hjem og nøste opp i det som skjedde. Tilbake i hjembyen oppsøker han de gamle vennene. Etter hvert må Tsukuru ta inn over seg alt det gruppen har undertrykt for å kunne vedlikeholde idealet om det perfekte vennskapet. Kan skjulte følelser forbli skjult for alltid? Og kan det å konfrontere fortiden gjøre det mulig å åpne seg mot framtiden?alt det gruppen har undertrykt for å kunne vedlikeholde idealet om det perfekte vennskapet. Kan skjulte følelser forbli skjult for alltid? Og kan det å konfrontere fortiden gjøre det mulig å åpne seg mot framtiden?