Tags

, , , ,

Herr Flkrys litterære liv er skrevet av den amerikanske forfatteren Gabrielle Zevin. Herr Flikry er Zevins åttende roman. På hennes egen internettside står det:

Over several novels for adults and young people, she has written about female soldiers in Iraq, mafia princesses in a retro-future New York City, teenage girls in the afterlife, talking dogs, amnesiacs, and the difficulties of loving one person over many years.

timthumb.phpA.J. Flikry handler om en bokhandler. På øya Alice utenfor Cape Cod i USA ligger det en liten bokhandel drevet av et ektepar. Men etter at kona dør i en bilulykke blir Herr Flikry svært deprimert, bitter og kranglevoren. Han vurderer å selge hele bokhandelen og flytte fra øya. Han eier en verdifull førsteutgave av Edgar Allen Poe og tenker at ved å selge både den og bokhandelen kan han få nok penger til å starte på nytt et annet sted. Vi følger også Amelia Loman som er selger for et forlag. Hun kommer til bokhandelen for å selge bøker men blir bryskt avvist. A. J. opplever at den verdifulle boken hans blir stjålet og en dag han skal stenge butikken finner han et lite barn der. Barnet har en lapp der det står at hun heter Maya, at hun er 25 måneder gammel og at moren ønsker at hun skal vokse opp blant bøker. På tross av alt skjer det utrolige at A.J. tar henne til seg og oppdrar henne selv.

Dette er akkurat en sånn historie du tror det er etter å ha lest sammendraget. Alt blir selvfølgelig bra. De rette folkene gifter seg, de slemme får sin straff og gamle sår blir helet. Men det er gjennomført på en fin og koselig måte. Så boken har sine kvaliteter. Jeg koste meg med den, lo litt for meg selv og irriterte meg over at ting var så enkelt. Men jeg kan likevel anbefale den som en fin bok å slappe av med.

Boken har jeg fått av Silke forlag.

Lagre