Tags

, , ,

Boken på ventDet er tirsdag og en ny bok på vent hos Beathe bokhylle

I går skrev Beathe om en bok jeg har liggende på vent i hylla mi, og som jeg har tenkt å lese i høst. Men så hørtes den både så skrekkelig ut og så interessant ut at jeg tror jeg flyttet den litt oppover i ventebunken. Den er ikke egentlig en slik bok jeg bruker lese, men den er også en del av den norske bøkene som har kommet ut i år. Så den kan også leses med tanke på Bokbloggerprisen 2014.

Jeg sluttet å telle dagerBoken heter Jeg sluttet å telle dager og er skrevet av Caterina Cattaneo.

Fra forlaget:

Historisk roman fra Bergen på slutten av 1800-tallet

April, 1879. En føringsjekte ankommer Bergen. Ombord sitter en samling sjeler med den spedalske syke. Blant dem er også Berly Marie Olsdatter. Berly er henvist til St. Jørgens hospital. Hun tror ikke hun skal være så lenge, bare til hun blir bedre. Slik fortrenger hun virkeligheten hun møter på hospitalet. Hun blir imidlertid raskt innehentet av realitetene.
I løpet av bare noen år av Berlys nye liv blir dr. Gerhard Armauer Hansen del av norsk rettshistorie når han fradømmes rettes til å behandle pasienter, etter å ha begått et overgrep mot Kari Spidsøen.

Historien om Berly Marie Olsdatter er diktet over en reell del av vår nære historie. Den handler om personer som har levd, om de som kan ha levd og den er så virkelig som en roman kan bli.
På St. Jørgens hospital faller maskene. Bak alle knutene, de forvrengte ansiktene og kroppene, trer menneskene frem, på godt og ondt.
Dag etter dag. Til det ikke er flere dager igjen å telle.