Tags

, , , , ,

Smakebit på søndagDet er søndag og vi har akkurat sett ferdig filmen Sleepyhead basert på en roman med samme tittel av Mark Billingham. Jeg fant ut at det faktisk var en god del filmer basert på bøker på Netflix, og siden jeg har lest boken og likte den ville jeg gjerne også se filmen. Den var ganske bra. Men nå er det på tide å konsentrere seg om en ny smakebit på søndag, et boktema hos Flukten fra virkeligheten.

PS: HUSK å melde deg på giveawayen på bloggen min, siste frist er tirsdag!

Jeg prøver å få lest endel norsk for tiden og da jeg var innom biblioteket tidligere i uken så jeg på nye ungdomsbøker. Der fant jeg noe norsk, men også en bok som er oversatt fra færøysk. Den heter Skriv i sanden og er skrevet av Marjun S. Kjelnæs. Den skal du få smakebit fra i dag;

Skriv i sandenHo blir med han utan å stille spørsmål. Held fast om midja på han mens dei kjøyrer. Han skulle ønske at vegane var lange og beine, at dei førte dei over landegrenser, frå verdsdel til verdsdel. Men korleis dei ei slynger seg om fjellsider og framved strender, blir dei verande i utkanten av verda.

Fra forlaget:

Skriv i sanden handlar om ei helg, 10 ungdommar og korleis 10 par auge opplever den same helga, men på ti ulike vis. Denne kollektivromanen skildrar på ein ærleg og truverdig måte ungdomslivet som kan svinge frå bibelgruppe til himmelropande festing, frå glede til djup fortviling. Vi møter mellom anna guten Súni som er forelska i jentefuten Tróndur, gudfryktige Ingunn som brått oppdagar at det kan vere vanskeleg å tilgi, og Rebekka som langsomt sklir vekk frå venner og sjølve livet, fordi ho sluttar å ete. Kjelnæs skriv fram ein lågmælt desperasjon, noko som gjer dette til ei verkeleg god ungdomsbok for alle nordiske ungdommar.