Tags

, , , , , , , ,

Smakebit på søndagDet er jammen søndag igjen!
På tide med en ny smakebit hos Flukten fra virkeligheten.

Lørdag var en travel dag, vi har barnebarnet vårt hos oss og tok han med på både Åpen brannstasjon, Bondens marked og 50 årsfeiring for Hå kommune. (Kommunen jeg bor i). Det siste foregikk i tre hele timer med variert program og var egentlig ganske så fint. Værmeldingen sier at høsten kommer til Jæren i dag og vi hadde planlagt å dra et godt stykke for å finne en spesiell geocache i dag, men det spørs om været holder oss hjemme. Vi får se.

Bok har jeg iallefall, om det blir regn eller ikke. Jeg har begynt på Råta av Siri Pettersen, bok 2 i serien Ravneringene. Det er nesten vanskelig å gi en smakebit fra den siden det er så mange som leser den akkurat nå og en vil jo ikke spoile noe. Så smakebiten er valgt med omhu!

Råta«Du vil ikke tro hva som finnes her», hvisket hun. «Du kunne bedt om trolldom som lot deg snakke med folk på den andre siden av verden. Lys som aldri brenner ut. Eller ei vogn som kjører alene, raskere enn noen hest. Du kunne bedt om varmt vann som renner inne. Sjokolade. Oppsparte lyder på boks. Alt dette kunne jeg gitt deg. Men aldri Evna, nábyrn.»

Fra forlaget:

Tenk deg å være jaget i en ukjent verden.
Uten identitet. Uten familie. Uten penger.
Alt du har er en menneskejeger, en likfødt,
og en grim, gryende visshet om hvem du er.

Hirka er strandet i en døende verden, dratt mellom menneskejegere, likfødte og lengselen etter Rime, vennen hun ville gitt alt for å se igjen. I vår urbane virkelighet er hun fritt vilt. Men kampen for å overleve blekner mot det som kommer, når hun innser hvem hun er. Kilden til råta har tørstet etter frihet i tusen år. En frihet bare Hirka kan gi. Dette er oppfølgeren til den kritikerroste fantasysuksessen Odinsbarn. I Råta møter vi grådighet, dødsfrykt og hevn. Det er den andre av tre bøker om Hirka, i serien Ravneringene – en original, helstøpt og velskrevet norsk fantasyserie for ungdom og unge voksne.

HUSK! legg igjen et spor etter deg under innlegget om Fødselsdagsgiveawayen jeg holder og bli med i trekningen!