Tags

, , , ,

I dag er Mari fra Flukten fra virkeligheten på ferie. Så som i sist uke fikk jeg lov til å være vikar og vertinne for Smakebit på søndag. Du kan legge igjen lenken din nederst i dette innlegget.

Jeg må bare også minne på at jeg har fødselsdags-giveaway på bloggen min (trekning 1. oktober). Den er åpen for alle, så bli med!

Min smakebit er hentet fra boken Hitlers datter av Jackie French. For en stund siden fant jeg ut at det i tillegg til boken 1001 bøker du må lese før du dør, populært kalt 1001 bøker, er gitt ut en 1001 bøker liste for barn. Jeg holder på å redigere den listen så jeg kan publisere den. Men jeg har allerede begynt å lese noen av bøkene. En av dem er Hitlers datter. Det er en ungdomsbok som handler om en gruppe barn som forteller hverandre historier. Eller rettere sagt finner på historier. Men en dag begynner Anna og fortelle en historie som føles sann. Historien om Hitlers datter.

Boken er tynn og skriften er stor, men historien er gripende. Smakebiten kommer fra da Heidi, (Hitlers datter) begynner å lure på dette med jøder etter at en nabo er blitt arrestert for å ha gjemt jøder i låven. Og sier mest om hvordan det var mulig å ha så mange konsentrasjonsleire. For folk ville ikke vite hva som skjedde der.

Hitlers datter«Hvis jødene bare blir sendt i leir for å arbeide, hvorfor måtte Herr Hanssel gjemme dem da? Er leirene så fæle?» spurte Heidi.
Fru Laub trakk på skuldrene. Hun brydde seg ikke om hvordan leirene var. Det som var viktig var det som skjedde i landsbyen, eller med folk hun kjente.

Fra forlaget:

Når Anna begynner å fortelle om Hitlers datter til de andre ved busstoppet begynner Mark å stille seg selv noen spørsmål. Hvis jeg var Hitlers datter, ville alt sammen vært min feil? Kan man fortsatt være glad i sin far om han hadde gjort det Hitler gjorde? Anna fletter sammen en historie om den tyske førerens datter, Heidi som lever i uvitenhet om det faren gjør. Hun lever i en verden som består av privatundervisning med Fräulein Gelber og de små pinnsvinene hun har reddet fra å fryse i hjel.

 

[inlinkz_linkup id=444014 mode=1]