Tags

, , ,

Boken på ventDet er tirsdag og på tide med en ny bok på vent hos Beathes bokhylle.

I dag har jeg sovet litt lenge, det var deilig. Men det gjør også at dagen blir kortere. Som regel liker jeg ikke det, men noen ganger kan det være en fin ting. I dag har jeg tenkt å lese litt, kanskje se litt på dr.Who og hvis det bare hadde holdt opp å regne, gå ut på tur. Ikke så mye å fylle dagen med, så det da er det greit at den er kort. Boken jeg leser i nå er Trekkoppfuglen, og boken jeg har på vent i dag er Harpesang av Levi Henriksen.

Harpesang_omslagFra forlaget;

Det er himmelsk sang plateprodusenten Jim Gystad en bakrusmorgen får høre i Vinger kirke. Stemmene fra benkeraden bak ham formelig løfter ham inn i evigheten, bort fra den trauste liksombluesen som han til daglig prøver å puste liv i. Og for første gang på lenge slipper meningsløsheten taket.

Det er De Syngende Søsken Thorsen som befinner seg i forsamlingen. I forgangne år har de turnert USA og solgt hundretusenvis av plater, singler med titler som «Det er mitt kors å bære» og «Tretti sølvpenger oppå vår Faders bibel». De fant alle tre kjærligheten. De mistet den. Og de opptrer ikke mer.

Etter dette er Jims liv egentlig bare fylt av én ting: Han vil vekke sangen til live hos De Syngende Søsknene Thorsen. Han blir satt på de vanskeligste prøver.

Og det vanskeligste av alt: å bringe kjærligheten tilbake i livet deres igjen.