Tags

, ,

Boken på ventI dag har vi manglet internett helt frem til nå og jeg har sittet og trommet med fingrene og ventet på å få legge inn min Bok på vent hos Beathes bokhylle! (Det er ikke helt sant, for jeg satte meg til å spille spill og da fløy tiden av gårde)

Jeg har lest hos flere bloggere om boken Stoner av John Williams. Den får bare gode kritikker og høres så spennende ut at jeg tenkte at det er en bok jeg må lese. Nå ligger den ved lesestolen og venter på at jeg skal ta en pause i Murakami lesingen.

Fra forlaget;Stoner

William Stoner er født mot slutten av det 19. århundre i en lutfattig bondefamilie i Missouri. Han blir sendt til universitetet for å studere agronomi, men forelsker seg i stedet i litteratur og omfavner livet som akademiker. Etter som årene går, møter Stoner motgang på motgang: Hans ekteskap inn i en respektabel familie fremmedgjør ham fra foreldrene, hans karriere bremses, hans kone og datter vender seg vekk fra ham og en skjellsettende forelskelse blir satt under press fra trusselen om skandale. Hans liv er stille, og etter hans død er det få som husker ham. Likevel, med oppriktighet, medfølelse og en intens kraft avdekker denne romanen universelle verdier. Stoner forteller om de konflikter, tap og seire som mennesker gjennomlever selv om de ikke noteres i historiebøkene og tar tilbake betydningen av hvert enkelt menneskes liv. Denne dypt rørende, lysende romanen er en stille, men perfekt leseropplevelse.