Tags

, ,

Det er tredje søndag i advent og jeg «skynter» meg å skrive en smakebit før jeg må haste avgårde. Mannen min skal synge i kirken i dag, så da må vi være tidlig ute. Vi har barnebarnet vårt her denne helgen så vi har hatt en kjempefin helg med kino på biblioteket på lørdag (Den nye Reisen til julestjernen – som var virkelig fin), og mye familiebesøk. I dag skal jeg kjøpe den siste julegaven. De andre her vært klar lenge, men å kjøpe til mannen min er like vanskelig hvert år!

Smakebiten min i dag er fra Mors gaver av Cecelie Enger. Det er en nydelig liten bok og smakebiten er fra begynnelsen da Enger får vite hennes mor er død;

Mors gaverJeg hadde lenge vært forberedt på at dagen ville komme, men bare som en dag i den ubestemmelige fremtiden. Den kommer lørdag 13. november 2010, med lav, hvitaktig sol gjennom trærne langs veien, frostrøyk over fjorden, med morgenoptimistiske stemmer fra bilradioen og en kaffe med plastlokk i koppholderen nede ved girspaken. Jeg er forberedt, overveldet og tankefull. Noe sånt. Som man blir stående og stirre på en asymmetrisk kvist i en plankevegg: man står på sine to bein, men beveger seg et annet sted, og alt blir forstørret og forminsket på samme tid.