Tags

, , , ,

Det er andre søndag i advent og på tide med en smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten. I går gjorde jeg meg ferdig med julebrev og julekort så nå er det bare å få dem på posten på mandag. Jeg var også og besøkte julebyen i Egersund. En samling med boder hvor du kan kjøpe det alt du kan tenke deg til jul. Blant annet kjøpte jeg to fingerbøl som var laget om til juletrepynt. Siden jeg samler på fingerbøl var det den perfekte juletrepynten for meg. I dag skal jeg hente frem litt mer julepynt tenker jeg og besøke mor på sykehuset. Og selvfølgelig besøke mange flotte blogger og få mengder med lesetips.

Boken jeg har valgt meg ut i dag kom i posten i går, så jeg har ikke fått begynt på den. Men jeg tenker den er den perfekte boken for en søndag i advent. Da snakker jeg om Julenoveller fra Juritzen. Smakebiten er fra En gammeldags julaften av Johan Borgen;

JulenovellerVi våknet tidlig om morgenen og ønsket hverandre god jul, men efter grøten måtte vi pent bli på værelset vårt allesammen hele dagen og glede oss til om aftenen, og alle studerte på hva de skulle få. Og utpå dagen fikk alle folkene lov til å komme inn i stuen og stå langs veggene, dere kan tro de var glade, og når treet var tent så fikk de titte på det også, gjennom dørsprekken, både Anne budeie og alle husmennene og dere kan tro de var beveget når de fikk se far drikke juledrammen, og siden leste han et stykke av det nye testamentet – ja det var ikke som nu med krav og misfornøyelser på alle kanter, og siden fikk de mat ut i drengestuen der var både det fete på juleskinken og slikt av julebaksten som på en eller annen måte var blitt mislykket.