Tags

, , , , , ,

Det henger en engel alene i skogen er skrevet av en forfatter som skjuler seg bak pseudonymet Samuel Bjørk. Den har fått ulike anmeldelser, fra de svært positive til de ganske så negative.

Det henger en engel alene i skogenFra forlaget:
En mann skal ut og lufte bikkja for å dekke over gårsdagens fyll og sin dårlige samvittighet. Plutselig forsvinner hunden mellom trærne. Der oppdager mannen den lille jenta som henger i et tre. Dinglende over bakken. Med skolesekken på ryggen. Og en lapp rundt halsen der det står «Jeg reiser alene». Politietterforsker Holger Munch blir satt på saken og skjønner fort at han trenger hjelp fra den tidligere kollegaen Mia Krüger. Men Mia som alltid har vært så slank og sunn, ser nå syk ut. Virkelig syk. Holger Munch reiser for å overtale henne til å tre inn i tjeneste igjen. De vet lite og ingenting om hvilket mareritt som skal møte dem.

Jeg syntes dette var en meget fin krimroman. Men jeg leser at andre synes at forfatteren har tatt litt fra mange andre krimromaner og slengt det sammen. At en leser historien for å tenke at dette har jeg da lest før? Og jeg er med på det. Noen av delene er veldig kjent. Men måten de er satt sammen å har jeg ikke vært borti før. Jeg likte spesielt godt det mest groteske med den; jentene som ble hengt opp i skogen – og kampen for å redde de som kanskje kom etter. Måten politigruppen var satt sammen på var også fin, spesielt det at den hadde med en nerd som egentlig ikke var politi var noe jeg likte.

Dette ble for meg en meget underholdende krimroman som jeg leste mens jeg var på reise. Og den gjorde at jeg glemte at vi måtte vente tre timer på et nytt fly etter at vårt ble kansellert. Hvor mye mer kan jeg ønske meg?