Tags

, ,

I dag er det søndag og Mari hos Flukten fra virkeligheten samler sammen smakebiter fra bøkene vi leser på. Et fint boktema å være med på.

Jeg har store planer om å ha en lesesøndag i dag. Det står flere bøker i bokhyllen min jeg ser frem til å begynne på, så planene er klare. Jeg har valgt ut å gi deg en smakebit fra den boken jeg skal begynne på først; Bellman & Black av Diane Setterfield. Jeg likte virkelig godt boken Den trettende fortellingen hun skrev i 2006 så jeg har høye forventninger til denne. Smakebiten er fra begynnelsen av boken;

Bellman & BlackJeg har blitt fortalt av folk som ikke har noe grunnlag for å vite det, at et menneske i sine siste sekunder ser hele livet passere i revy. Hvis det er tilfelle, kunne en kyniker hevde at William Bellmans siste sekunder gikk med til å minnes den lange rekken av kalkyler, kontrakter og forretningsavtaler som utgjorde livet hans. Men egentlig, idet han nærmet seg grensen til det andre stedet – en grense som vi alle før eller siden vil sette kursen mot – gikk tankene hans til dem som allerede hadde krysset grensen til dette ukjente landskapet: kona hans, tre av barna, en onkel, et søskenbarn, og noen barndomsvenner. Da han hadde tenkt på disse kjære og savnede, og fortsatt var en liten stund unna døden, var det tid for et siste minne. Det han gravde fram, etter at det hadde ligget arkeologisk begravd i hodet hans i førti år, var en kornkråke.
La meg forklare…

Fra forlaget:
England, tidlig på 1800-tallet: William Bellman er ti år og fire dager gammel, og en mester med sprettert. En dag skyter han en kornkråke. Episoden er tilsynelatende bare en av mange guttestreker, men skuddet får fatale følger. Kornkråker glemmer nemlig aldri. Noen år senere: William er en av landsbyens største menn, og har gjort onkelens spinneri til en blomstrende forretning. Han har funnet sitt livs kjærlighet og satt fire vakre barn til verden. Men plutselig snur hellet. Moren dør, og i begravelsen kjenner William et ubehagelig blikk i nakken. I øyekroken ser han omrisset av en mystisk, svartkledt mann. Like etter rammes landsbyen av en epidemi, og Williams kone og barn blir alvorlig syke. Desperat etter å redde det mest dyrebare han har i livet, satser William alt på et partnerskap med den svartkledte fremmede.