Tags

, , ,

Motpaven er skrevet av den britiske forfatteren Robert Rankin. Han er mest kjent for å skrive humoristiske bøker og Motpaven er nettopp det. Den har handling fra et samfunn som ligner det engelske, men som har innslag av magi og fantastiske begivenheter.

Boken begynner med en fillete og stinkende uteligger som snakker til folk og forsvinner så snart de snur seg. Spesielt sitter bartenderen,  på den puben hvor mye av handlingen skjer – The Flying Swan, igjen med skjelvende knær etter å ha fått besøk. En av de faste pubgjestene, Archroy, opplever at hans meget viljesterke kone bytter ut bilen hans med fem magiske bønner. Og disse bønnene skal virkelig skape problemer for landsbyboerne.

Mens de fleste karakterene er på puben, er det noe som startet for 450 år siden som skal tvinge dem ut derfra og til skyttergravene. Uteliggeren er egentlig en pave. En mørk kraft som vokser og vokser, og som blant annet fører til at vannet forsvinner i deler av elven som renner forbi. Også sjømannskirken får besøk, og den stakkars «sjømannspresten» trenger virkelig hjelp.

Dette er en meget fornøyelig bok. Den har en fantastisk humor samtidig som den forteller en historie hvor de ulike karakterene virkelig får gjennomgå. De må sloss mot paven hvis ikke han skal overta hele samfunnet, og det vil forstyrre livet på puben for mye. Hovedpersonene i boken er akkurat passe hjelpeløse, men likevel, når det stormer som verst så sloss de for det de tror på. Motpaven anbefales sterkt alle fantasyfan og fan av humoristiske bøker med en fantasy vri!

Boken har jeg fått av Vendetta.