Tags

, , , , ,

Ordet Junkfood kan kanskje få det til å gå kaldt nedover ryggen på mange mat interesserte. Det forbindes med dårlig, feit, rask mat med svært lav næringsverdi. Skal boka dømmes ut fra disse kriteriene så bommer den faktisk på målet

Liselotte Forslin er kjent som en matskribent og oppskriftutvikler som er glad i gode råvarer og som behandler dem med respekt og integritet. Hun står for gode smaker og setter ofte kjente retter i nye sammenhenger og kombinasjoner. Liselotte kan godt kalles en oppskriftsutvikler og ut ifra de kriteriene kan boka ses i et helt annet lys

Dette er kanskje ikke en Junkfood bok i ordets rette forstand men boka om hvordan junkfood burde være. Her er fokus nettopp på de gode råvarene og at alt skal lages fra bunnen av for å få best mulig smaksopplevelse. Her finner du de lekreste oppskrifter med utgangspunkt i burgere, pølser, tex-mex, pizza med mer og alt tilbehør i form av dipper, sauser, salater og ”digg”. Det finnes i tillegg litt om sandwicher og ikke minst den søte avslutningen på et hvert måltid… desserten.

Denne boka er IKKE godt nytt for McDonalds for har du først satt tenna i en saftig lammeburger med blåmuggost og karamelliset rødløk vil du neppe svinge innom familerestuaranten igjen. Boka vil gi deg en masse inspirasjon til fredagskosen og appellere til hele familien. Ungen vil elske maten og far kan stolt vise frem sine hjemmelagede pølser med et glis om munnen. Junkfood er fortsatt ikke slankemat men med denne boka kan du nyte med god samvittighet.

Alle kapitler og de fleste retter er omtalt med tips og litt historie om opprinnelse og tanken bak oppskriften. Dette gjør boka inspirerende også for de som er mer avanserte på kjøkkenet. Junkfood er ikke fastfood og flere av rettene bør forberedes og lages dagen før hvis ikke du har særdeles god tid.

Bildene i denne boka må bare omtales for her har man funnet oppskriften som passer perfekt. Nydelige men ikke ”polerte” bilder som kler rettene særdeles godt. De har et rustikt nesten vintage utrykk som bare gir deg lyst til å lage den ene retten etter den andre

Ikke alt falt helt i smak hos meg. Det å børste støvet av 70 tallets rekecoktail virker helt unødvendig og jeg ser heller ikke helt hvor dette passer inn i en junkfood bok. Kapitlene med pizza og sandwicher er heller ikke så spennende som de kunne ha blitt men det er heller ikke her hovedfokuset i boka ligger

Det sies at man i snitt lager 3 oppskrifter fra en kokebok man har kjøpt. Jeg garanterer at du vil komme til å lage flere om du kjøper denne boka. For har du først fått smaken på ”real” junkfood the american way vil du bare ha mer mer mer.

Boken har jeg fått fra Schibsted