Tags

, , , , , , , ,

Den onde arven er skrevet av Thomas Enger. Han er også kjent for kriminalromanene om Henning Juul. Dette er imidlertid en ungdomsroman som jeg vil plassere i fantasysjangeren. På sin egen blogg beskriver forfatteren boken slik: «It consists of 10 per cent fantasy, 70 per cent thriller and 20 per cent crime – which in total would make 100 per cent SUSPENSE».

Den onde arvenForlaget skriver;

Så du trodde at du visste alt om familien din? Med en far hun aldri har sett og en mor som verken tåler lys eller lyd, er livet til 16 år gamle Julie langt fra vanlig. Hun bor i et stort hus sammen med sin bestefar, og på skolen blir hun mobbet. Hennes beste venn er en katt. Men en kveld da nordlyset åpenbarer seg på himmelen, finner hun en mystisk gjenstand som snur opp ned på livet hennes. Det er en gjenstand som er nært knyttet til mørke hemmeligheter. En gjenstand noen er villig til å drepe for å få tak i. Julie havner i stor fare da hun prøver å finne ut hva som har skjedd i familien hennes. Samtidig er Julies katt blitt redd for henne. Ute på tunet har 13 ravner slått seg ned, og de følger Julies minste bevegelser med iskalde øyne.

Dette er, uansett hvor en plasserer den, en meget spennende bok! Julie fremstår som en troverdig karakter som må gjennom en del ulike prøver. Hun oppdager noe som har vært skjult i familien hennes, hun leter etter sin far og hun prøver å overleve alene da bestefaren må på sykehus. Samtidig blir hun uglesett og mobbet på skolen og hun kan bare besøke moren sin i korte øyeblikk om gangen. Så man er ikke i tvil om at hun har det tøft.

Hun viser seg å være en jente med bein i nasen, en man kan stole på og en som er opptatt av å gjøre det rette. Jeg leste boken i et jafs og kunne godt lest den om igjen for å være sikker på å få med meg alle detaljene. Den anbefales både ungdom og voksne. Vi vil sikkert få ulike ting ut av boken, men selv om hovedpersonen bare er 16 år gir historien hennes meg også noe.

Boken har jeg fått av Gyldendal.

Lagre