Tags

, , ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker.

I dag er smakebiten min fra en bok jeg nettopp har fått, nemlig 49 myter om Kina av Stig Stenslie og Marte Kjær Galtung. Etter å ha lest flere bøker om Nord Korea er jeg blitt mer interessert i våre naboer i øst og Kina er et av de landene jeg kunne tenke meg å få vite mer om. Da passer det godt å dukke ned i disse to forfatternes diskusjon om mytene rundt Kina. Smakebiten er fra kapittelet; Kina har 5000 års uavbrutt historie;

I 1996 vedtok Kommunistpartiets sentralkomite at Kina har 5000 års sammenhengende historie. Samme år ble forskningsprosjektet «Tidsangivelse av dynastiene Xia, Shang og Zhou» satt i gang for å belegge denne påstanden. 200 forskere fra en rekke fagdisipliner ble utpekt til å gjennomføre prosjektet…
Men etter fem års hard jobbing – 1000 årsverk – hadde de fortsatt ikke lykkes med å finne dokumentasjon på at kinesisk historie går lenger tilbake enn 1300 år før vår tidsregning.