Tags

, , ,

Boken på vent er et boktema hos Beathes bokhylle og et fint tema å være med på hver uke.

Jeg har begynt å velge Boken på vent blant de bøkene som skal leses først, og jeg har et hyllesystem for å bestemme det. På den ene siden står bibliotekbøkene, som det selvfølgelig er begrenset lånetid på og på den andre siden bøker jeg har fått i posten eller kjøpt. Det er greit å velge litt fra hver hylle, men å likevel passe på lånefristen!

Boken min på vent i dag er en bok jeg vet mange av dere allerede har lest, og som har stått på leselisten min lenge. Bli hvis du kan. Reis hvis du må er en roman av Helga Flatland. Historien fortsetter i Alle vil hjem. Ingen vil tilbake.

En aktuell debutroman om forventninger, identitet, manndomsidealer og relasjoner mellom mennesker. Boken tar utgangspunkt i tre unge barndomsvenner og deres beslutning om å verve seg til de norske styrkene i Afghanistan. Ingen av dem kommer tilbake. Hvorfor dro de egentlig? Hva med de som er igjen? Hvilke krefter påvirker våre veivalg – bli eller reise? Romanen handler om å vokse opp i, være omgitt av og bryte opp fra en trygghet som ikke lenger kjennes trygg. Rammen er lokalsamfunnet guttene kommer fra.