Tags

, , , , ,

Boken på vent er et boktema hos Beates bokhylle og et fint tema å være med på hver uke.

I dag er det transport mellom bibliotekene i kommunen. Det betyr også at vi får bøkene vi har lånt fra andre bibliotek i dag. Og det betyr at jeg går hjem med et fullt nett av bøker i dag igjen. Jeg prøver å ikke låne så mange bøker om gangen, men det er ikke lett når det er så mange gode bøker å velge mellom!

I tillegg får jeg leseeksemplar, og boken jeg har valgt meg ut i dag er et leseeksemplar fra Cappelen Damm. Boken heter En overflødig kvinne og er skrevet av Rabih Alameddine. Inspirert av Anettes bokboble har jeg tenkt å lage meg et kart som viser hvilke land jeg har lest bøker fra. Da vil denne boken havne i Libanon.

I en gammel leilighet i Beirut bor 72 år gamle Aaliya. Hun har blått hår og en bemerkelsesverdig historie å fortelle. Mens bombene falt i bygatene har Aaliya dyrket sin store lidenskap: bøker. Sine beste år har hun viet til å lese litteratur og oversette den. Hun har et mislykket ekteskap bak seg, og få venner, men har en særegen sans for humor og en rifle som trofast ledsager. Med stor innlevelse og sjarm tar Aaliya oss med på en reise gjennom livet sitt, belyst gjennom bøkene som har gjort sterkest inntrykk på henne, og forfattere som Bolaño, Sebald, García Márquez, Calvino, Nabokov og Dickens. Aaliyas historie er både en personlig fortelling, en familiehistorie og et innblikk i Beiruts og Libanons historie. Samtidig gir romanen er gripende bilde av hvordan det er å falle utenfor et samfunn som er sterkt basert på tradisjonelle verdier.