Tags

, , , , ,

Ankomsten og Den bortkomne tingen er tegneserier og Fortellinger fra Ytre Utkant en ungdomsbok med tegninger, alle tre skrevet av australske Shaun Tan.

Fra forlaget:

rp_ankomsten.jpegDette er en innvandringshistorie, fortalt med illustrasjoner. En mann forlater sin kone og sitt barn for å søke lykken i et ukjent land. Han ankommer og befinner seg i en forvirrende verden med ukjente skikker, underlige dyr og et språk han ikke forstår.

De utrolig vakre tegningene til Shaun Tan forteller en historie med bilder i bruntoner og ingen tekst. De viser oss fortvilelsen i å forlate, hvor vanskelig det er å forstå alt det nye og hvor fantastisk det er med gjenforeninger. Jeg bladde frem og tilbake lenge i denne vakre boken. Shaun Tan har sin egen spesielle strek, som er så vakker i sin enkelthet.

Ankomsten 1Fra forlaget:

Den bortkomne tingenDen bortkomne tingen er en humoristisk historie om en gutt som samler flaskekorker på en strand da han finner en mystisk skapning. Gutten er sikker på at tingen har gått seg bort og prøver å finne ut hvem som eier den, men det virker ikke som om andre verken ser eller bryr seg om skapningen. Ingen vil hjelpe – alle har nok med seg selv. Gutten liker kanskje ikke å innrømme det, men han synes synd på skapningen og prøver å finne ut hvor den hører hjemme.

Den bortkomne tingen har flere farger og er mer åpen og leken i streken. Den forteller om en gutt og en bortkommen ting. Historien skjer i en by med mange detaljer, mange bilder å se på og mange tegninger å nyte. Denne boken har sin egen webside: The lost thing.

Den bortkomne tingen 2Den tredje boken; Fortellinger fra Ytre Utkant er en ungdomsbok som forteller en fortelling med tekst, men med bilder som hører til.

Fra forlaget:

Fortellinger fra Ytre UtkantHusker du vannbøffelen i enden av gaten vår? Eller dypvannsdykkeren vi fant i nærheten av undergangen? Vet du hvorfor hunder bjeffer midt på natten? Shaun Tan avslører de stille mysterier i hverdagslivet: hjemmelagde kjæledyr, farlige brylluper, strandete sjødyr, bitte små utvekslingsstudenter og hemmelige rom fylt av mørke og glede.

Her er der korte fortellinger fortalt på papirlapper, som en oppskrift og med vanlig tekst og bilde. Boken er utrolig nydelig og tegningene til Shaun Tan til å fortape seg i. Historiene er utrolig oppfinnsomme og gir glede, hver og en.

Fortellinger fra Ytre Utkant 2

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre