Tags

, , , ,

Boken på vent er et boktema hos Beates bokhylle og et fint tema å være med på hver uke.

Denne uken er en av de korte mai-ukene jeg får dette året. Når skolen er stengt på en fredag har også vi fri, det vil si denne fredagen, så er det 17. mai og pinse og også noen dager fri. Deilig med en sånn bitteliten ferie innimellom! Denne helgen ska jeg til Sogn for å gå i begravelse (fredagen), men det blir en liten tur av det fordi vi må overnatte 2 netter.

I dag er boken min Fordelene ved å være veggpryd av Stephen Chbosky. Jeg hadde den egentlig på leselisten som på engelsk, men så spurte de fra Pantagruel om jeg kunne lese den norske utgaven og det er jo klart jeg kan. Jeg ser frem til denne, men samtidig må jeg si at de har funnet på et utrolig kjedelig cover! Det minner nesten om en sånn seriøs fagbok innen skolegreier. (Som vi har masse av på biblioteket hos oss).

Dette er historien om Charlie. Charlie skriver brev. Enestående, unike, hysterisk morsomme og samtidig totalt knusende brev. Han er en femten år gammel outsider, som ikke ser spesielt frem til å begynne på high school. Men ting forandrer seg når de eksentriske stesøsknene Samantha og Patrick tar ham under sine vinger, og innlemmer ham i sin lille sammensveisede vennegjeng. Sammen med Patrick og Sam innser den naivt godtroende Charlie at det faktisk foregår en verden utenom ham selv. En verden full av uventede veier og intense overraskelser!