Tags

, ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker. I dag er smakebiten min fra selvbiografien Fra nå av skrevet av Shania Twain. Jeg har alltid likt musikken hennes og nå setter jeg pris på å lære mer om henne.

Jeg har en del levende minner fra Norman-huset, som for eksempel min første oppvaskleksjon. Bestemor satte meg på en høy stol og lot meg leke med såpevann på oppvaskbenken. Den første krangelen mellom mor og Jerry skjedde også i Norman-huset. Jeg kan ikke huske at bestemor neon gang var hjemme når de kranglet, og jeg hørte henne aldri si noe om det. Det er likevel vanskelig å tro at hun ikke var klar over volden som utspilte seg, ettersom hun og min mor stod hverandre så nær, og at det var tydelig fysiske tegn som for eksempel blåmerker.

I løpet av noen utrolige år på slutten av 90-tallet ble Shania Twain plutselig allemannseie. Nærmest over natta ble den beskjedne countryjenta fra Canada en popartist, et forbilde og et sexsymbol for mennesker over hele verden. Suksessen ville tilsynelatende ingen ende ta, og Shania ble verdens mest selgende kvinnelige artist noen sinne med over 75 millioner solgte album. Livet var en fantastisk reise. Så sa det brått stopp. Ektemannen bedro henne, stemmen ble borte og gleden over musikken forsvant. Var dette slutten? I denne boken får du den ærlige historien om en brutal barndom, foreldrenes tragiske død, veien til suksess, ektemannens store svik og den harde kampen for å komme tilbake. Fan eller ikke fan, Shania har skrevet en bok for å inspirere andre, og med en ujålete, dønn ærlig, åpenhet, klarer hun i sin første bok å formidle en unik historie som vil treffe de aller fleste som er ekstra nysgjerrige på livet.