Tags

, , ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker. I dag er smakebiten min fra boken jeg leser i Bokbloggturneen for neste uke. Den heter Tapt og funnet og er ni noveller skrevet av ulike forfattere. Smakebiten kommer fra begynnelsen av novellen Eg må halde meg fast i deg av Brynjulf Jung Tjønn;

Eg hugsar aller best dei gule tennene hans.
Kleda hang som altfor store gardiner på kroppen.
Lenge sidan sist, blunka han og rakte fram handa si.
Det var som å halde rundt ein svamp.

Georg og Anna finner et gammelt og merkelig frimerke, Felicias fiolin blir borte, Roger og jeg finner en hule i steinura, Tobias befinner seg langt ute i på landet. Remi har mistet en venn, Jeg har kanskje funnet Astrid, mens Simon har mistet det meste.Thomas tror han har funnet sikkerheten,- og dette er knapt nok starten på fortellingene. For fjerde gang har vi bedt gode ungdomsbokforfattere om å fatte seg i korthet. Resultatet er blitt ni spennende og engasjerende tekster. Årets samling, Tapt og funnet, har bidrag av Mariangela Cacace di Fiore, Carl Johansen, Tania Kjeldset, Geir Moseng, Renate Nedregård, Jan Henrik Nielsen, Brynjulf Jung Tjønn, Alf Kjetil Walgermo og Siv Wyller.