Tags

, , ,

Anette hadde et boktema der vi skrev om våre favorittforfattere fra A-K. Dessverre valgt Anette å gi seg men hun skrev at hvis noen ville fortsette var det helt i orden. Jeg har lyst til å fortsette ut alfabetet, men å finne noen på XY og Z er ikke så enkelt. Men her er hva jeg fant:

William P. Young

William P. Young var den eldste av fire barn, Født den i 1955 i  Canada. Mmen de fleste av sine første år levde han med sine misjonærforeldre i høylandet i New Guinea (West Papua), blant Dani, en gruppe stammefolk på steinalder stadiet. Disse ble hans familie og som det første hvite barn og outsider som noen gang snakket deres språk, ble han tildelt uvanlig tilgang til deres kultur og deres samfunn. Da han ble seks, ble han fløyet bort til en kostskole.

Young hadde skrevet først og fremst som en måte å skape unike gaver til vennene sine, inntil hans kone gjentatte ganger oppfordret ham til å skrive noe for sine seks barn for å legge vise sitt perspektiver på Gud og på den indre helbredelsen Young hadde opplevd som en voksen. Det resulterte i manuskriptet, som senere ble boken Skuret. En fantastisk bok!

Richard Zimler

Richard Zimler er en bestselgende skjønnlitterær forfatter. Hans bøker, som har gitt han; 1994 National Endowment for the Arts Fellowship i Fiction og 1998 Herodot Award, har blitt publisert i mange land og oversatt til mer enn 20 språk. Han har en bachelorgrad i Comparative Religion fra Duke University og en mastergrad i journalistikk fra Stanford University. Zimler bor i Porto, Portugal, og var professor i journalistikk ved Universitetet i Porto og College of Journalism i 16 år. Han har vært portugisisk statsborger siden 2002.

Richard Zimler mottok i 2009 Alberto Benveniste litterære pris i Frankrike for romanen Guardian of the Dawn. Prisen gis til romaner som har å gjøre med sefardiske jødiske kultur eller historie. Det ble tildelt ham ved en seremoni ved Sorbonne i januar 2009.
Fire av Zimler romaner – Hunting Midnight, The Search for Sana, The Seventh Gate og The Warszawa Anagrams – har blitt nominert til den internasjonale IMPAC Dublin Literary Award, den største prisen i den engelskspråklige verden.

Kilde: Wikipedia