Tags

, , , ,

Boken på vent, som er et boktema hos Beates bokhylle, er denne uken Det som ventet meg av Parinoush Saniee.

Det er tidlig morgen og jeg skal snart på jobb. Himmelen rødmer utenfor stuevinduet og det ser ut til å kunne bli en veldig fin dag. Det kunne vi trenge nå. Eller vår, vi kunne trengt vår. Men jeg vet jeg må nok være tålmodig en stund til…

Boken i dag minner meg litt om tegneserieromanen Persepolis. Jeg vet ikke om du har lest den? Det er noe med tema og handling som samsvarer i mitt hode.

I denne romanen følger vi ungjenta Masoumeh og hennes familie gjennom fem tiår. Fra de flytter fra den religiøse byen Quom til den moderne hovedstaden Teheran på 1960-tallet, gjennom den islamske revolusjonen og den åtte år lange krigen mellom Iran og Irak i 1980-årene, og frem til livet under dagens strengt religiøse styresett.