Tags

, , , , ,

Boken på vent, som er et boktema hos Beates bokhylle, er denne uken Hjertet brenner av Samuel Park.
I dag er dagen hvor jeg kommer hjem fra Tyrkia (i kveld). Det er vinterferie på skolen hvor biblioteket jeg jobber på ligger, så jeg skal bare jobbe noen få timer i morgen og ha bokkafe på torsdag, så har jeg flere ferie dager! Deilig! Ikke akkurat en stressende uke med andre ord!
Jeg skal skrive og fortelle om Tyrkiaturen senere. (selv om det ikke akkurat er bokrelatert.)

Men tilbake til Hjertet brenner:

En dramatisk kjærlighetshistorie om konsekvensene av valgene vi gjør, lagt til Sør-Korea rett etter Korea krigen. Dumdristige, vakre og sterke Soo-Ja Choi, må bære sine valg, selv om de smerter – på koreansk heter det CHAMARA. I stedet for å følge kjærligheten velger hun av tradisjon og kultur å gifte seg med Min, som familien har valg for henne. I følge koreansk tradisjon skal kona til den eldste sønnen i familien ta seg av hele hans familie. Min er en ufordragelig, feig, lat, lite kjærlig mann med aggressive tendenser. Hele tiden forblir mannen hun virkelig elsker en skygge i hennes liv og minner henne stadig på den kjærligheten hun kunne hatt. I et land som rives mellom fortid og nåtid, kjemper Soo-Ja med å finne lykken i et kjærlighetsløst ekteskap og samtidig stake ut en vellykket fremtid for sin eneste datter.