Tags

,

Jeg var inne på I bokhylla og fant der spørsmål om lesevaner. De var morsomme og underholdende og ga meg lyst til å dele mine svar. Så her er mine lesevaner;

 1. Har du et fast lesested? Nja. Jeg har to faste steder; I lesestolen og i sengen. Men jeg kan lese overalt. I bilen, på bussen, på kafe osv. Jeg blir ikke lett distrahert når jeg leser så det spiller ingen rolle hvor jeg er.
 2. Bokmerke eller tilfeldig papirlapp? Begge deler. Det kommer an på hvor jeg er. Hjemme har jeg en eske med bokmerker (Noen har jeg fått og noen har jeg laget selv). Men hvis jeg får behov for et merke når jeg ikke er hjemme kan bokmerket være hva som helst. Jeg liker ikke eselører og er derfor oppfinnsom når det gjelder bokmerker.
 3. Må du lese ferdig kapittelet før du legger fra deg boka? Nei, jeg stopper gjerne midt i. Sant nok gjelder det først og fremst om kvelden, hvis jeg er for trett til å lese videre. Hvis jeg har tid, leser jeg gjerne ned siden eller ut kapitlet.
 4. Spiser eller drikker du noe mens du leser? Jeg bruker ikke å spise mens jeg leser, utenom på kafe kanskje. Men jeg drikker absolutt. Det jeg har, akkurat da.
 5. Går det greit å høre på musikk eller se på TV mens du leser? Ja, det gjør det. Jeg kan gjerne titte over bok kanten på hva som skjer på TV og så lese videre.
 6. Leser du flere bøker samtidig, eller holder det med en om gangen? Jeg leser flere bøker på en gang. Det er en (u)vane. Jeg har en bok på nattbordet, en ved lesestolen og så en 2-3 som ser så spennende ut at jeg må få med meg dem og. Jeg ser ikke ut til å være i stand til bare å lese en bok om gangen.
 7. Leser du helst hjemme hos deg selv eller over alt? Jeg leser overalt. På jobb, på bussen, i bilen osv. Nå har jeg alltid Kindelen i vesken og drar den frem så fort jeg må vente på noe. Jeg liker likevel best å lese hjemme, siden jeg har fred og ro til å konsentrere meg mer.
 8. Høytlesing eller stillelesing? Det kommer an på situasjonen. Mine egne bøker leser jeg stille (selvfølgelig), men jeg leser også en del høyt for barnebarnet mitt.
 9. Hopper du over sider eller snikleser forover i boka? Her er jeg enig med Ina: Det er juks!
 10. Knekker du bokryggen eller prøver du å bevare den helt som ny? Begge deler. Som regel ikke på nye bøker, men jeg er ikke så flink med pocketbøker. Og så kommer det an på hvor de skal leses. Det er vanskelig å ikke knekke bøkene du leser på stranden feks.
 11. Skriver du i bøkene dine? Nja. Sjelden. Jeg noterer heller i en notisbok. Ikke det at det gjør noe om de er skrevet i bøkene, men jeg kommer ikke på å gjøre det.

Hva er dine lesevaner?