Tags

, , , , ,

Jeg har lyst til å fortsette med Anettes boktema til jeg er ferdig med alfabetet. Så her er min favorittforfatter på M.

Elizabeth Moon

(født Susan Elizabeth Norris) er en amerikansk forfatter. Hun vokste opp i Texas og bor nå på en farm i samme område sammen med sin mann og sin autistiske sønn.

Moon tok en bachelorgrad i historie ved Rice University og tjenestegjorde så i US Marine Corps. Senere studerte hun også biologi. Hun har også erfaring som ambulansearbeider. Hennes erfaring fra militæret skinner gjennom i for eksempel bøkene Sagaen om Paksenarrion.

Mye av forfatterskapet hennes er preget av militær science fiction, iblandet biologi. Mellommenneskelege forhold og politikk spiller også sterkt inn. Serrano Legacy er ein bokserie som er det en vil kalle en rom-opera. Hun har fått ein Nebula Award for The Speed of Dark, ei novelle om en autistisk dataprogrammerer som må velge mellom å være autist eller å ta en «normaliseringskur». De siste bøkene til Moon er en ny serie rom-opera, Vatta’s War.

Jeg elsker serien Sagaen om Paksenarrion og har skrevet om den her.