Tags

, , , , , ,

Vakre skapninger av Kami Garcia og Margaret Stohl er denne ukes bok i Bokbloggturneen. I går skrev Iamwhoiam om boken, og resten av uken finner du innlegg hos; Myldretid, My secret book nook, Så rart og Imichaelsen.

vakre-skapningerDet finnes ikke overraskelser i Gatlin. Eller, det var i alle fall det jeg trodde. Det viste seg at jeg ikke kunne tatt mer feil. Det fantes en forbannelse. Det fantes en jente. Og så fantes det en grav. I en by uten overraskelser kan én hemmelighet forandre alt. En dag dukker Lena Duchannes opp på skolen, og Ethan Wate kjenner henne igjen fra drømmene sine – bokstavelig talt! Men Lena har skremmende krefter. Sammen må de to kjempe mot en forbannelse som har herjet familien Duchannes i generasjoner – og innen Lena fyller 16, må hun velge mellom den gode og den onde siden.

Dette er en fantasy for ungdom. En bok som inneholder alt en fantasy skal. En kjærlighetshistorie, en kamp mellom det onde og det gode og mange mystiske og uventede hendelser. Samtidig er dette en bok om mobbing og om fordommer i en liten by i Sørstatene i USA.

Ethan er en vanlig tenåringsgutt som blir forelsket i en svært uvanlig tenåringsjente. Lena dukker opp i byen Gatlin da hun flytter inn hos onkelen sin og er en mystisk og annerledes jente. Like så mye som Ethan faller for henne og den hun er, misliker de populære jentene i byen henne og da de ikke klarer fryse henne ut selv får de foreldrene med på en kampanje for å utvise henne fra skolen. Men det er bare en side av historien. For Lena vil bli krevd av enten Mørket eller Lyset på sin 16-års dag. Hun er redd at hun er Mørk og hun er redd for å miste Ethan.

Til sammen skaper dette en spennende fantasy historie. Men boken er litt vanskelig å komme inn i. Det tok lang tid fra jeg begynte å lese til jeg følte jeg hadde taket på historien. Det er mange nye momenter i den, noe som egentlig er en positiv ting, men i denne sammenhengen fungerte det ikke helt. Men les den selv! Det er en historie vel verd å lese.

Lagre

Lagre