Tags

,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten. Jeg leser som vanlig flere bøker, men denne uken har jeg tenkt å ta smakebiten fra Abarat; Absolutt midnatt av Clive Barker.

Hva kommer de til å tenke om Kyllingbyen (vår verden, min tilføyelse), sa Candy trist. Malingo sa ingenting. Han ble hengende etter, slik at Candy kunne gå bort og se litt nærmere på de tingene fiskerne hadde halt opp fra Izabellahavets bølger. Trodde folk her i Abarat at noen av disse tingene var verdifulle? To rosa plastflamingoer, skylt vekk fra noens hage, en masse gamle blader og pilleglass, noen rester av knuste møbler, et stort skilt med et malt bilde av en kylling med idiotisk oppsperret blikk, og et annet som annonserte temaet for søndagens gudstjeneste i Den lutherske kirke i Hvitskvalvpgaten: De mange dørene i Guds bolig.

Dette er tredje boken i fantasy-serien om Candy Qvakkenbolt og hennes reise til Abarat. En helt annen verden, usynlig for våre blikk. Jeg skulle ønske jeg kunne vise deg alle de fantastiske illustrasjonene forfatteren har dekorert bøkene med. Men jeg kan hvert fall vise deg en film hvor forfatteren selv viser frem noen av bildene sine;