Tags

,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten. Akkurat nå leser jeg riktig så mye forskjellig, men jeg har valgt å ta smakebiten fra boken Kodenavn Hunter av Jørn Lier Horst. (Boken er laget etter tv-serien med samme navn av Jarl Emsell Larsen).

Jeg skriver i full fart for å bli ferdig før jeg skal i kirken (skal være diakon i dag). Etter kirken skal vi ha fødselsdagsselskap her, så det blir ikke mye tid til bloggen da heller. Men i kveld skal jeg se på alle de andre smakebitene! Ha en riktig fin søndag!

Brannbilen svingte plutselig hardt over i motgående kjørefelt og torpederte fangetransporten. Bjørn Rønningen gispet etter luft. Lyden av metall mot metall overdøvet alt annet. Vrakdeler ble slengt utover veibanen. Pulveret fra airbagene la seg som en sky over det som var igjen av frontpartiet på bilen der Vegard satt. Sjåføren i den uniformerte politibilen som fulgte bak, fikk kastet bilen til side og dro med seg deler av autovernet ned i grøfta.

En realistisk hardcore-krim basert på suksesserien Hunter. Når en fangetransport på Østlandet blir brutalt kapret, og en internasjonal fange slipper løs, blir det klart at Norge ikke lenger er et uskyldig land. Organisert kriminalitet har vokst seg sterk og forgrenet seg i Skandinavia, og det norske politivesen står overfor utfordringer de ikke har sett maken til. Dette snur rundt på livet til den unge politimannen Bjørn Rønningen. Personer han er glad i mister livet, og mange er i fare. Det blir vanskelig å stole på sine nærmeste, etiske holdninger utfordres, og flere blir dratt inn i et farlig dobbeltspill. En hemmelig etterforskningsgruppe «Hunter», ledet av analytiker Dan Wester, blir spesielt nedsatt for å løse saken. Greier «Hunter» å finne hjernen bak de brutale forbrytelsene og avverge nye?