Tags

, , , , , ,

Abarat er første bok i fantasy-serien om Candy og Abarat skrevet av den engelske forfatteren Clive Barker. Bøkene er beregnet på barn fra 12 til 16 år.

AbaratCandy kjeder seg og ønsker seg bort. En dag hopper hun ut i et hav i Minnesota, og havner i Abarat. Abarat er et stort øyrike, hvor Candy reiser fra øy til øy. Etter hvert går det opp for henne at hun har vært her før, og hun føler at hun har et oppdrag. Hun må redde Abarat fra mørke krefter, krefter som er eldre enn selve tiden og ondere enn noe hun har vært ute for tidligere.

Dette var et morsomt møte med en ny forfatter. Abarat er et sammensurium av nytt landskap, nye raser, utrolige dyr og mennesker som inntar former jeg aldri hadde kunnet forestille meg. Barker viser en fantasi som overgår det meste annet jeg har lest, nettopp når det kommer til skikkelsene i denne boken, sammen med landskapet historien baseres på. Men han får det også til å fungere. Historien har en flyt og et driv som fører deg og Candy fra den ene øya til den andre og til nye skikkelser og opplevelser. Stort sett farefulle opplevelser, men også opplevelser som har mye med vennskap å gjøre.

Abarat islandsCandy er opprinnelig fra Kyllingbyen i Minnesota, men oppdager veien til Abarat gjennom Jon Rakker og brødrene hans (de lever på hornene til Jon Rakker).
Hun blir ført på havet Izabella til en av de 25 Abrat øyene. Hver av dem representerer Kristoffer Kadaveren time i døgnet, utenom den siste øya som er så hemmelig at selv ikke Abarat beboerne besøker den. Ganske tidlig blir hun oppdaget av den onde herren til Midnattøya – Kristoffer Kadaver. Han vil ha henne og jager henne blant alle øyene. Så mye av det Candy må gjøre er å gjemme seg fra Kristoffer Kadaver.

Dette var en meget fornøyelig bok! Ikke minst alle tegningene i boken (også av Clive Barker) gjør den til noe mer en bare en ny fantasy. Verdenen historien utspiller seg i er spennende, ny, original og utfordrende. Du har ingen ide om hvilke type skikkelser som vil dukke opp og det gjør boken spennende og morsom. Veldig mange av karakterene en stifter nærmere bekjentskap med er virkelig originale, men samtidig menneskelige nok til at man kan gjenkjenne våre egne sider i dem.

Jeg har bestilt bok 2; Magiske dager, krigerske netter fra Fylkesbiblioteket og gleder meg til å lese den! Disse bøkene anbefales alle fantasy fans som har beholdt litt av barnet i seg!