Tags

, , ,

Det er atter søndag og på tide med en smakebit på søndag som ble startet av Flukten fra virkeligheten. I dag er jeg sent ute, men det er bare fordi jeg har fått meg ny pc, og har brukt halve dagen på å overføre fra den gamle pc-en til den nye. Nå er jeg imidlertid klar til å fokusere på bøker og blogging igjen.

Smakebiten er fra boken Tersias av G.P. Taylor;

Jeg betalte sju guinea for disse svartebøkene, de inneholder besvergelser som ble brukt allerede i oldtiden… Du sier at kometen ikke kommer til å treffe jorda, men at trolldommen min ikke virker. Hvordan kan det henge sammen?
Du spurte meg om framtiden, og jeg vet hva som blir hvisket til meg, men hvordan eller hvorfor forstår jeg ikke, svarte gutten med lav stemme.

En komet har så vidt bommet på jorda. Det har ført til kaos i London, og byens innbyggere frykter verdens undergang. Det blinde gutteoraklet, Tersias, har spådd kometens komme og ser visjoner av framtiden gjennom mørket. Etter hvert som hans krefter vokser seg sterkere, kommer folk som prøver å utnytte dem: Malachi, en bløffmaker av en trollmann, Jonah, en desperat landeveisrøver, og lord Malpas, som selv besitter mystiske krefter. Men ingen er klar over den langt mørkere kraften som piner Tersias sjel.